Postata de extremefly cu 12 ani in urma.
Buna ziua, de fiecare data dupa ce mananc ceva mai "nesanatos" cum ar fii pizza, shaorma sau cand beau alcool simt mereu ca imi fermenteaza mutl sub buric, am gaze dese si imi vine sa si vomit plus ca am mereu scaune moi...am fost la un medic internist si nu a stiut ce sa-mi spuna, mi-a dat sa-mi fac un examen coproparazitologi dar nu mi-a iesit giardia desi am mai avut asa ceva dar nu cred ca de la asta e problema! cand mananc normal, adica mancare gatita orice... ma simt mai bine dar tot mai imi fermenteaza dar foarte putin...ce ar putea fi pana la urma? multumesc
Adauga raspunsacum 12 ani
un regim alimentar va include, tinand cont de toleranta digestiva: infuzie de menta, de musetel, sucuri de legume, de fructe, limonada (preparata cu apa plata), paine alba si prajita, fainoase (orez, fidea, mamaliga), carne sp***a (vaca, vitel , ficat, pui, mai sp***a de porc, peste slab) preparata fiarta sau la gratar, cuptor, ou (fiert, omleta dietetica, in budinci, legume (morcovi, dovlecei, fasole verde, conopida, cartofi in cantitate mica preparati in supe-creme, pireuri; rareori, si in cantitate moderata, ca mancare de legume cu carne ), salate (sfecla coapta la cuptor, salata verde , rosii bine coapte, morcov ras, rareori ardei gras bine copt), supe din carne, crema de legume, condimente naturale (cimbru uscat, ceapa fiarta, foarte putin usturoi, foi de dafin in cantitate mica, verdeturi tocate; pentru deserturi: vanilina, putina scortisoara, coaja rasa de lamaie sau de portocala), fara dulciuri concentrate. Legumele se consuma in cantitati mici (150-200 g), consumate prin fierberea la aburi. Salatele se permit in cantitati care sa nu depaseasca 100-150 g. Cand este restabilita functionalitatea intestinului sunt permise piersici si pere crude, curatate de coaja, fructe coapte la cuptor,
Nu ai gasit ce cautai? Cauta intrebari similare
sau adauga o intrebare noua
Adauga o intrebare noua