esofagita peptica cu reflux

Boli intestinale

Postata de doina.doreta cu 10 ani in urma.

domnule doctor am fost diagnosticat cu aceasta boala si nu stiu care este dieta adaptata, vreau sa stiu daca am voie sa maninc fructe proaspete, pot utiliza ulei crud de masline in salata, biscuitii cu cereale, si apoi vreau sa stiu daca se poate vindeca ?

Adauga raspuns

Raspunsuri (2)

Medic SfatulMedicului

acum 10 ani

regim pentru boală de reflux gastro-esofagian

Dormiţi cu capul mai ridicat (prin adăugarea unei perne în plus sau prin înclinarea patului cu 15º faţă de planul orizontal. Evitaţi dormitul în decubit ventral (pe burtă).
Evitaţi centurile, corsetele sau îmbrăcămintea prea strânsă pe trup.
Simptomele pe care le aveţi sunt favorizate de obezitate, constipaţie şi tuse, motiv pentru care trataţi toate aceste afecţiuni.
Evitaţi prânzurile abundente (sunt de preferat 5-6 mese/zi dar mai reduse cantitativ).
Evitaţi cinele copioase şi nu vă culcaţi mai repede de 1-2 ore de la ultima masă.
Mâncaţi în linişte şi fără grabă. Căutaţi să nu fiţi prea obosit sau nervos când vă aşezaţi la masă.
Mestecaţi bine hrana şi dacă este cazul trataţi-vă dantura.
Reţineţi alimentele care v-au făcut rău în trecut şi ocoliţi-le de fiecare dată, fără imprudenţe.
Reduceţi cantitatea de grăsimi din alimentaţie.
Nu mâncaţi dulciuri concentrate pe stomacul gol.
Excludeţi din alimentaţie ciocolata, cacaoa, condimentele, sucurile de citrice, sucurile şi supa de roşii, supele de carne, prăjelile şi rântaşiurile.
Reţineţi că alcoolul, fumatul, cafeaua şi ceaiul veritabil sunt strict interzise. La fel şi Coca-cola sau Pepsi-cola. Sunt contraindicate şi alte băuturi carbo-gazoase (apa minerală, sucurile acidulate, berea, şampania, etc.).
Evitaţi aspirina, salicilaţii, fenilbutazona, cortizonul (prednisonul) şi alte medicamente antiinflamatoare, antireumatice, antitermice şi antalgice (împotriva durerilor de cap, dinţi, articulaţii, etc.).
Excludeţi (când este posibil şi doar după consultarea medicului Dumneavoastră) medicamentele care scad presiunea sfincterului esofagian inferior şi favorizează refluxul sucului gastric dinspre stomac.
Nu uitaţi că în cazul bolii de care suferiţi, alături de medicamentele prescrise de medicul Dumneavoastră, măsurile igieno-dietetice enumerate anterior reprezintă un mijloc terapeutic la fel de important.

Raspunde
 
0
 
Advertisement
asa si?

acum 7 ani

asa si ce mai bem ??daca apa .nu ,alcool nu sucuri nu ..ce mai ramane de baut????

Raspunde
 
0
 
Adauga raspuns

Vezi si alte informatii utile

Artrita din bolile inflamatorii intestinale Boli inflamatorii intestinale Ocluzia intestinala Boala inflamatorie intestinala si cancerul colorectal Polipii intestinali

Nu ai gasit ce cautai? Cauta intrebari similare

sau adauga o intrebare noua

Adauga o intrebare noua
Cere sfatul medicului ×