burta

Boli intestinale

Postata de petrovan angela cu 14 ani in urma.

buna .....am si eu o mica problema,am o durere la burta ...si mi se umfla in zona buricului si a operatiei de apendice cam intre ele .imi apare ca si o bila mica si cineva mia zis ca poate sa fie hernie,e posibil asa ceva ???? as dori un raspun va rog.multumesc din suflet

Adauga raspuns

Raspunsuri (5)

Google

acum 14 ani

Hernie a peretelui abdominal

Proeminenta a unei mici parti a continutului abdomenului prin peretele acestuia. Hernia contine de cele mai multe ori tesut adipos, un fragment de intestin subtire si uneori al colonului, in mod exceptional apendicele sau un ovar.

Cauze - O hernie a peretelui abdominal este cauzata de o indepartare a fibrelor a muschilor abdomenului, prin care se exteriorizeaza un sac, zis sac herniar, format din peritoneu si acoperit de piele. Cauzele acestei dehiscente sunt fie congenitale (malformatie), fie dobandite, provocate printr-un efort intens sau repetat (ridicare de greutati), de o tuse cronica, de o luare mare in greutate sau de o interventie chirurgicala.

Simptome si semne - Hernia formeaza o tumefactie mai mult sau mai putin voluminoasa pe abdomen; ea poate fi abia vizibila sau poate sa nu proemineze decat in anumite momente. Ea iese sau creste in volum atunci cand creste presiunea abdominala (eforturile de tuse). Ea este reductibila: poate fi impinsa cu usurinta inapoi. Supla la pipait, ea este de cele mai multe ori nedureroasa.
Hernia risca totusi sa se complice brusc printr-o strangulatie; compresia tesuturilor si vaselor la nivelul coletului poate provoca atunci o ocluzie intestinala (oprirea tranzitului, varsaturi, balonare) daca hernia este formata de un fragment de intestin. Hernia, in acest caz, iese in permanenta, nu poate fi redusa si ramane tare si sensibila la palpare, semne carora li se adauga cele ale unei ocluzii intestinale (vomarea alimentelor, apoi bila verzuie, oprirea scaunelor).

Tratament - Bandajele herniare sunt aproape intotdeauna nerecomandabile, deoarece ele impiedica foarte rar o hernie sa iasa in afara si nu impiedica niciodata strangulatia lor. Interventia chirurgicala, denumita herniorafie, este singurul tratament al herniei.

Raspunde
 
0
 
petrovan angela

acum 14 ani

ce am de facut in continuare ? e grav ? ce analize am de facut pt a descoperi hernia ?

Raspunde
 
0
 
pena

acum 14 ani

Nu este grav. Diagnosticul poate fi pus la palpare de catre medicul de familie chiar sau se poate face echografie. Interventia chirurgicala consta in a coase muschii slabiti din zona in care a aparut hernia. Trebuie sa mergi la dr pt ca acea zona se poate mari. Medicul iti poate indica sa porti un brau, o centura stransa, dar asta nu rezolva definitiv problema. Operatia facuta ti-a slabit muschii, ceea ce a permis aparitia unei ''''brese'''' prin care intestinul se face simtit. Sanatate!

Raspunde
 
0
 
nikole-hd

acum 14 ani

Si eu am fost operata de hernie inghinala cand aveam 24 de ani. Diagnosticul mi l-a pus medicul chirurg, la care am fost trimisa de medicul de familie. Eu am fost operata clasic, nu stiu daca exista si varianta laparoscopica. Oricum nu trebuie amanat consultul deoarece situatia se poate complica in timp. Sanatate.

Raspunde
 
0
 
petrovan angela

acum 14 ani

multumesc tare mult.... :(

Raspunde
 
0
 
Adauga raspuns

Vezi si alte informatii utile

Artrita din bolile inflamatorii intestinale Boli inflamatorii intestinale Ocluzia intestinala Boala inflamatorie intestinala si cancerul colorectal Polipii intestinali

Nu ai gasit ce cautai? Cauta intrebari similare

sau adauga o intrebare noua

Adauga o intrebare noua