Exista tratament pentru Hpv16? Cum pot scăpa de acesta??

Boli genitale feminine

Postata de Ada cu 2 saptamani in urma.

Buna ziua. In urma unui examen medical mi s-a spus că sunt infectata cu Hpv16. Din ceea ce am citit pe internet totul îmi pare sumbru. Am făcut tratament timp de 6 luni cu cerviron și isoprinosine dar nu a avut nici un rezultat. Se poate trata? Am înțeles că există posibilitatea de a dezvolta cancer in viitor. Pot face ceva pentru a combate acest lucru? O Dr.ginecolog mi-a recomandat sa fac vaccinul desi se pare că am depășit limita de vârstă, dar am înțeles că nu are efect odată ce ai fost infectat.

Adauga raspuns

Raspunsuri (1)

SfatulMedicului

acum 2 saptamani

Buna ziua,

Desi HPV16 este considerat una dintre tulpinile de virus cu risc crescut pentru dezvoltarea cancerului de col uterin, este important sa stiti ca existenta acestui virus nu inseamna neaparat ca veti dezvolta cancer. Majoritatea infectiilor cu HPV trec de la sine si nu provoaca niciun fel de probleme de sanatate.

In ceea ce priveste tratamentul, in prezent, nu exista un tratament specific pentru eliminarea virusului HPV, ci se trateaza manifestarile acestuia sau, in cazul in care se constata modificari ale celulelor cervicale, se iau masuri pentru a preveni evolutia catre cancer.

Adesea, sistemul imunitar al unei persoane este suficient de puternic pentru a suprima virusul si pentru a preveni aparitia cancerului.

Desi tratamentul cu Cerviron si Isoprinosine pe care l-ai urmat nu a dus la eliminarea virusului, lucrul acesta nu trebuie sa va ingrijoreze, deoarece aceste tratamente actioneaza pentru intarirea sistemului imunitar, iar efectele lor benefice pot fi intarziate.

In ceea ce priveste vaccinul, studiile arata ca acesta poate fi benefic chiar si pentru persoanele infectate cu HPV, deoarece poate preveni reinfectarea cu noi tulpini de virus.

Pentru imbunatatirea starii dvs. de sanatate, este recomandat sa aveti un stil de viata sanatos (alimentatie echilibrata, sport, evitarea alcoolului si a tutunului), si sa efectuati regulat testul Papanicolau pentru depistarea timpurie a oricaror modificari ale celulelor cervicale.


Retineti ca informatiile pe care le-am oferit sunt generale si nu inlocuiesc sfatul medicului.

Este important sa consultati un medic in legatura cu situatia specifica si sa urmati recomandarile acestuia: https://www.clickmed.ro/medic/ginecologie

Articole de interes:
sfatulmedicului.ro/Infectii-genitale-feminine/infectia-cu-hpv-simptome-cauze-investigatii-si-tratament_18637
sfatulmedicului.ro/HPV-si-cancerul-de-col-uterin/7-lucruri-mai-putin-cunoscute-despre-virusul-hpv_12596
sfatulmedicului.ro/HPV-si-cancerul-de-col-uterin/hpv-cum-se-transmite-tipuri-simptome-preventie-vaccin_20538

Raspunde
 
0
 
Advertisement
Adauga raspuns

Vezi si alte informatii utile

Boli ale aparatului genital feminin - generalitati (vaginita, metrita, anexita) 6 simptome grave specifice bolilor sexuale feminine Afectiuni ale aparatului genital feminin Sarcina si bolile cu transmitere sexuala Ghid al bolii inflamatorii pelviene

Nu ai gasit ce cautai? Cauta intrebari similare

sau adauga o intrebare noua

Adauga o intrebare noua
Cere sfatul medicului ×