Boala Fahr

Boli ereditare si congenitale Boala leber Pseudohipoparatiroidism

Postata de Andreippv cu 12 ani in urma.

Tatal meu a fost diagnosticat cu acest sindromul Fahr .Am apelat la medici de la Deva (orasul de unde suntem) dar a fost internat la Tg Mures anul trecut cand i-a fost depistata aceasta boala iar recent a facut un RMN cu SDC si i-a fost confirmata din boala.
Tratamentul care il i-a este carbamazepina 2/zi si isicom 2/zi.
Exista alte tratamente pt aceasta boala?
Va pot trimite si rezultatul RMN.

Adauga raspuns

Raspunsuri (39)

Andreippv

acum 11 ani

Pot fi fatale dar in cat timp, asta doar specialisti pot estima.
In cazul tatalui meu, dupa aprox, 3 ani de la depistarea bolii, se simt multe modificari tipice bolii.

Raspunde
 
0
 
Advertisement
Bogdan

acum 11 ani

Asta e viata , fiecare trebuie sa se obisnuiasca cu noile schimbari , La noi in familie suntem 4 frati , fiind boala genetica ma tem sa nu o fi mostenit unul din noi , care sunt sansele ca aceasta boala sa se transmita?

Raspunde
 
0
 
Andreippv

acum 11 ani

Despre sansele de transmitere, nu pot spune nimic.
Parerea mea e ca poate aparea la orice varsta, deoarece la tatal meu nu a aparut la varsta mentionata de spcialisti, ci mult mai tarziu, de aceea e bine sa ne facem controale periodice (RMN, CT).

Raspunde
 
0
 
Bogdan

acum 11 ani

Mi se pare ciudat ca mama sufera de acest sindrom , rudele din partea mamei , si chiar bunica mea , nu au avut asemenea probleme , Tot incerc sa`mi dau seama de la cine a mostenit mama asta.. despre bunicul meu nu stiu nimic deoarece el a murit cand eram mai mic,dar a murit din alte motive..

Raspunde
 
0
 
cornelia lazăr

acum 11 ani

mătuşa mea a făcut un ct la rec. med. neurolog şi la concluzii scrie- leziuni demielinizant-ischiemice supra şi infratentoriale(vasculitice- degenerative). în obs. maladie fahr.moderată atrofie cerebrală, predominant corticală f-t-p-o. uşoară atrofie cerebeloasă

Raspunde
 
0
 
cornelia lazăr

acum 11 ani

la ce să mă aştept? nu vrea să meargă la specialist, sub nici o formă ! îmi poate spune cineva ? vă rog !!

Raspunde
 
0
 
Andreippv

acum 11 ani

Tatal meu are 60 de ani si boala i s-a accentuat dupa varsta de 57 de ani, dar s-a accentuat si pe baza nervoasa.
Nu pot sa te sfatuiesc nimic, doar sa-ti spun ca tratamentul care il face nu il ajuta foarte mult.
Doamne ajuta sa nu fie grav in cazul matusii tale, dar cred ca daca va duce o viata linistita atunci va duce mult boala, spun asta din experienta cu tatal meu.

Raspunde
 
0
 
cornelia lazăr

acum 11 ani

are 80 ani, liniştită nu a fost niciodată, a fumat mult, mai bea încă, memoria recentă nu mai funcţionează, delirează, se ceartă cu toată lumea, e paranoică, e agresivă uneori, depresivă şi multe altele...repetă obsesiv întîmplări vechi aproape cuvînt cu cuvînt...ce ziceţi e mult - e puţin? nu acceptă că e bolnavă. Dr. zice că e demenţă mixtă predominant alzheimer, dar nu vrea nici un medicament. Ce să fac ? uită mîncarea pe foc( la încălzit) şi se arde....mulţumesc de sfaturi

Raspunde
 
0
 
Andreippv

acum 11 ani

Ii clar ca orice faceti nu o lasati singura, deoarece poate face o nenorocire, poate face ceva rau altcuiva fara sa-si doreasca, cunosc situatia asta deoarece, am un caz in familie asemanator.

Raspunde
 
0
 
CristinaKang

acum 5 ani

Si mama mea a fost diagnosticata cu sindromul Fahr. Nu gasesc mai nimica despre aceasta boala. Daca a-i putea sa ma ajuti cu mai multe informatii despre avansarea bolii, fiind in cunostinta de cauza, acesta este adresa mea de e-mail bygo_cris@ adresa_web_filtrata Mi-ai fi de mare ajutor.

Raspunde
 
0
 
RMS

acum 7 ani

Bună Ziua, în urma unei CT diagnosticul a fost calcificări de nuclei bazali, după 7 luni am făcut RMN şi diagnosticul a fost calcificări de nuclei lenticulari de 10-12mm, practic nu a evoluat, simptomatologia este: o uşoară disartrile, hipersalivaţie şi ceva probleme de deglutiţie. După ce m-au consultat mai mulţi neurologi, concluzia a fost că nu este boala Fhar, un singur medic a zis că nu poată să excludă total această boală, dar că înclină mai mult spre nu a fi. Eu sunt foarte speriată din tot ce am citit despre această boală şi sper din tot sufletul să nu fie. M-ar interesa la cât timp sa refac analizele (CT sau RMN) pentru a vedea dacă se meresc acele calcificări. Am făcut şi PTH si calciu si sunt bune (am hipotiroidism si iau eutirox de 100).

Raspunde
 
0
 
nik1977

acum 7 ani

"calcificari conglomerate la nivelul portiunilor mediale ale nucleilor lentiformi" Acesta a fost diagnosticul meu. Doctorul neurochirurg mi-a zis ca sunt foarte mici si nu ridica probleme in cazul meu. Simptomele pe care le aveam erau de la lipsa de magneziu. Dupa 2 zile de Magne b6 deja ma simt mult mai bine. Sa ne ajute Dumnezeu tuturor!

Raspunde
 
0
 
nik1977

acum 7 ani

În cazul în care magneziul este insuficient , calciul va fi depozitat în țesuturile moi (rinichi, artere, articulații, creier, etc). sursa:

http://drsircus.com/medicine/magnesium/calcification-and-its-treatment-with-magnesium-and-sodium-thiosulfate

Raspunde
 
0
 
Utilizator11615713388

acum 3 ani

Eu și mama mea suferim de această boală. Eu am 20, ea are 47.
La început, adică până acum câteva zile eu nu aveam nimic sau cel puțin asta am sperat toată viața mea, să nu pățesc și eu ca mama, dar nu se poate, aceasta este o boală genetică, cu care trebuie să mă confrunt de acum.
Primele semne pentru mama au apărut la 26 de ani, adică când era însărcinată cu mine, în luna a6a a sarcinii a început să scape lucruri din mână și să facă lucruri care pentru câteva secunde îi părea normale, (cum ar fi că și-a băgat telefonul în cana cu cafea) apoi realiza. Trecât și mai mult timp a început cu crize asemănătoare cu epilepsia, toată lumea o îndopa cu pastile (carmamazepină, metroproclamin, etc), nici un rezultat, starea ei era din ce în ce mai gravă. Au trecut anii și ea probabil deja s-a fost obișnuit, avea dimineața niște răuri stranii (își pierdea total controlul asupra corpului și se mișca ca și cum ar dansa), dar mereu era cineva cu ea să o țină să nu cadă, uneori nu i se făcea rău cu săptămânile, dar în 4-5 ani a început să devină din ce în ce mai des, nici un medic nu a găsit tratament, nici răspunsuri nu voiau să ne dea, ne spuneau că trebuie să îi arunce jumătate de creier la gunoi, că altfel el nu vede o soluție de scăpare (doamne ferește să credeți că așa trece boala), era disperată, a încercat tot, chiar tot, dar nimic nu-i opreau crizele, ANUMITE MEDICAMENTE FAC BOALA MULT MAI RAPIDĂ!!!
Timp de câteva luni de zile a început să ia Nervocalmin, atunci ea a fost cea mai bine, nu se mai stresa sau speria, nu i se mai făcea rău, timp de câteva luni cu aceste pastile, am crezut că ăsta va fi tratamentul ei, dar problema e că trebuie să le iei constant, dacă nu, în momentul în care le lași vin valuri de anxietate. Din câte am citit și din câte am observat și la mama, STRESUL principalul pericol al acestei boli, apoi vine RMN-ul, nu e bine să faci de mai multe ori pe an, ea făcea de câte 3-4 ori, medicamentele greșite. Ea acum este pe ducă, nu am putut să o ajutăm mai mult, este ceva ce medicii români nu au știut să trateze, iar când am ajuns la cei dinafara țării a fost prea târziu, jumătate sau chiar poate mai bine din creierul ei este calificat.
După plecarea ei, rămân eu să mă lupt cu această boală, deja simt cum încep să mă scurg ușor, vă rog din suflet, dacă aveți această boală, nu faceți copii, nu-i faceți să trăiască o viață în chin. Mama nu știa că e bolnavă și că o să fiu și eu, dar vă rog din tot sufletul, nu dați viață altcuiva ca să simtă ce simțiți și voi, fiți foarte atenți la voi și încercați să explicați și cel mai banal lucru, dar și pe cel mai ciudat, ajutați generațiile următoare să confrunte boala, dar nu o extindeți, vă rog, nu o extindeți.

Raspunde
 
0
 
Utilizator11616495049

acum 3 ani

Buna, cum mai esti? Am fost si eu diagnosticata cu aceasta boala in urma cu o luna. Medicii din Romania nu prea stiu ce este aceasta boala.

Raspunde
 
0
 
Utilizator11643247904

acum 2 ani

Bună! Ai gasit vreun medic care sa se priceapa? Mama mea a fost disgnosticata cu asa ceva. Posibil sa am și eu... Mulțumesc!

Raspunde
 
0
 
Andreippv

acum 2 ani

Pot confirma ca stresul este principalul factor al raspandirii acestei boli. Ac***a experienta cu tatal meu si cunoscandu-i temperamentul si modul in care a gestionat o posibila afectiune, pot spune ca orice metoda de combatere a stresului impiedica dezvoltarea bolii.

Raspunde
 
0
 
Utilizator11643247904

acum 2 ani

Cum mai este tatăl dvs? La ce medic mergeți? Mulțumesc!

Raspunde
 
0
 
Mirela

acum un an

Caută-mă în privat te rog

Raspunde
 
0
 
Pag 2 din 2
Adauga raspuns

Vezi si alte informatii utile

Bolile ochiului Boli renale ereditare Boli rare Bolile sistemului imunitar Informatii esentiale despre bolile metabolice la copii

Nu ai gasit ce cautai? Cauta intrebari similare

sau adauga o intrebare noua

Adauga o intrebare noua
Cere sfatul medicului ×