Postata de anca2111 cu 13 ani in urma.
De la un cos suprainfectat de la nivelul mandibulei inceput sa-mi migreze puroiul catre pomet, iar in prezent a anjuns la ureche. S-a format ca un canal, in mod treptat, timp de aproapre 3 ani.Sunt ingrijorata pentru ca a migrat cativa cm intr-o luna si nu raspunde la tratament. Deja simt durere in interiorul urechii si mi-e tema sa nu ajunga , Doamne fereste, la creier. Acelasi lucru am patit acum cateva zile in partea opusa,dinspre chistul initial in jos, s-a format un canal de vreo 2-3 cm spre zona submandibulara, desi sunt sub tratament cu antibiotic Augumentin+Clyndamicid 1/6 ore. Am evacuat continutul canalului, dar nu stiu daca va reaparea sau nu. La fel in partea opusa a barbiei mi s-a format un mic chistulet, cat o gamalie de ac, care este foarte profund si la fel, nu mai trece. Iese stors, dar nu total si se reface, desi imi traumatizez fata destul de tare ca sa-l scot. La fel, s-a marit si a migrat spre partea de jos a barbiei. Sunt disperata pentru ca aceste leziuni nu mai imi trec . Am mai avut una care mi-a trecut cu greu, tot dupa vreun an, pe care am traumatizat-o pana am scos tot puroiul. Nu sunt cosuri obisnuite, sunt foarte adanc in piele si au aderenta cu tesutul. Eu banuiesc o legatura cu infectarea prin voma, pentru ca in unele ocazii cand mi-a fost rau a ajuns voma pe locul respectiv, inainte sa apara. E posibil asa ceva? Va multumesc daca o sa-mi raspudeti, sunt disperata. La examenul de laborator mi-a iesit demodex foliculorum la suprafata, iar cel din secretie inca era steril dupa cateva zile, desi nu s-a putut colecta asa cum trebuie, leziunea fiind inchistata . e Posibil ca acest demodex sa migreze sub piele, formand aceste canale? Multumesc inca o data!
Adauga raspunsacum 13 ani
Demodex-ul follicurolum este un parazit care traieste in mod normal la nivelul foliculilor pilo-sebacei, dar nu toate persoanele au simptome. Simptomele pot apare cand densitatea acestui parazit creste sau cand apare o suprainfectie bacteriana.
El este implicat in afectiuni dermatologice ca rozaceea (rozaceea papulopustuloasa - reprezinta forma clasica a bolii-leziunile sunt sub forma papule(proeminente ) rosiatice peste care apar pustule (puroi galbui))si dermatita periorala. Rozaccea necesita tratament indelungat cu antibiotice tip monocicline (doxiciclina) si preparate pe baza de isotretinoin. Factorii declansatori includ expunerea la soare, stresul, apa fierbinte, alcoolul, cafeina, alimente condimentate, dusuri calde, vreme rece, exercitii fizice.
Nu ai gasit ce cautai? Cauta intrebari similare
sau adauga o intrebare noua
Adauga o intrebare noua