Postata de Irina158103547 cu 13 ani in urma.
Am citit pe diverse linkuri despre nevroza cardiaca, aceasta reprezentand un raspuns cardiocirculatoriu la emotii, stres, efort intens, etc...: * Nevroza cardiaca este o stare anormala, caracterizata printr-o anxietate exagerata, însotita de reactii emotive psihice si cardiocirculatorii fara legatura cu o anumita cauza; sunt foarte greu de precizat iminenta, un anumit pericol sau existenta unei amenintari. Bolnavii cu nevroza cardiaca se plâng cel mai adesea de dificultati respiratorii fara nici o legatura cu efortul fizic; au palpitatii chiar în repaus, dureri precordiale cu predominanta în regiunea submamara, uneori dureri de cap, transpiratii. Aceste tulburari pe care le descriu bolnavii nu sunt sistematizate si nu pot îi corelate cu efortul fizic, sau diverse munci; singura explicatie data de bolnavi este legatura cu diverse conflicte familiale, profesionale, surmenaj. De regula, tensiunea arteriala este normala, iar ritmul este de cele mai multe ori tahicardie. *
Multi dintre noi am descris aceste stari ce prezinta tabloul unei nevroze cardiace, stari descrise mai sus, in definitia nevrozei card.Astfel incat apar urmatoarele intrebari:
1.Tahicardiile paroxistice au vreo legatura cu nevroza cardiaca?(pt ca cele sinsusale , din cate am citit...au ).
2.Extrasistolele sunt un efect al nevrozei cardiace?
3.De ce pana acum 3 ani inima mea nu a avut probleme de circuit electric; factori externi au contribuit la declansare? Daca e ceva genetic, nativ, de ce doar de la o anumita varsta apare, pana atunci totul fiind in regula, organismul fiind supus poate la acelasi nivel de stres, efort psihic, fizic...? Cu alte cuvinte...: ) care e cauza ?
acum 13 ani
buna seara,
din pacate nu am inteles care ar fi afectiunea de care suferiti dumneavoastra. in rest, pentru toate intrebarile/nelamuririle de mai sus ar fi pagini intregi de scris. totusi, daca aveti probleme pe care le banuiti a fi de origine cardiaca, ar trebui sa mergeti la un consult la medicul de familie, care va poate ghida mai departe. internetul este foarte bun, doar ca majoritatea bolilor care apar in viata noastra nu pot fi diagnosticate prin acest intermediu, ci doar printr-un consult medical, analize de sange, imagistic, etc.
va urez o seara buna
acum 13 ani
Am facut analize, ekg-uri, ecografii cardiace. Toate au iesit perfect. Dar de extrasistole nu scap. Toti medicii m-au diagnosticat cu nevroza cardiaca. Tratamentul pe care il iau: 1 pastila de Distonocalm zilnic.
acum 13 ani
mergeti la psihoterapeut
acum 13 ani
Ar fi bine sa faceti niste sedinte de psihoterapie.
acum 13 ani
Ce legatura are psihoterapia cu extrasistolele? Va rog sa-mi argumentati acest lucru. Va multumesc.
acum 11 ani
buna ziua,
a -ti reusit sa scapati de extrasistole? de aceasi problema sufar si eu.
Va multumesc!
acum 10 ani
toti medicii spun ca este in ordine, dar noi cei ci extrasistole suferim, cred ca medicii din romania la acest aspect sunt depasiti...
acum 10 ani
Extrasistolele, tulburarile de ritm pot avea si o cauza psihogena dar cel mai adesea legate de sistemul nervos vegetativ. Incercati tinctura de paducel si tinctura de valeriana. Succes
acum 10 ani
Cum trebuiesc luate tincturile?
Multumesc!
acum 9 ani
Pe mine mă împunge în piept din 2010. Am făcut analizele, am fost ascultat frecvent cu stetoscopul. Am efectuat anual cel puțin 2 ekg și cel puțin 1-2 teste Doppler, toate reliefand liniște fiziologică. Am fost deseori speriat, am avut mai multe atacuri de panica, tratament omega3 și un complex suplimentar cu ca, mg, b-urile, mangan, altele. Recent am făcut toate analizele, final de iunie, care au ieșit bine, am făcut încă o testare Doppler, pe zona cord respectiv pe cărțile care a ieșit bine. Totuși durerile în zona pieptului se mențin. am început să beau 2 căni pe zi cu ceai de valeriana și o cană seara cu păducel. Recent dr de familie mi a prescris norvocalmin, dar efectele acestuia... Vă rog respectos un sfat. Menționez că nu fumez, nu beau alcool de cel puțin 5 ani, nu beau de 5 ani cafea. Diagnostic nevroza pe fond psihogen și sindrom da costa. Vă rog un sfat. Mă gândesc serios sa fac un control rmn, un control la neurolog, un control de densitate osoasa.
Nu ai gasit ce cautai? Cauta intrebari similare
sau adauga o intrebare noua
Adauga o intrebare noua