Fibrilatie atriala

Boli de inima Fibrilatia atriala Prevenirea evenimentelor tromboembolice in fibrilatie atriala

Postata de Gabs cu 9 ani in urma.

Buna seara! Bunica mea in varsta de 71 de ani a fost diagnosticata in urma cu 2 ani cu fibrilatie atriala si de-atunci este sub tratament. In prezent ia asa: zomen (1 dimineata), clopidogrel, amaryl (o jumatate pe zi), euthyrox (150 mg-5 zile pe saptamana/2 zile 100 mg) trimetazidina (2 pe zi), digoxin (5 zile pe saptamana), alamacor (1 pe zi), atoris (1 pe zi). A luat pana acum o luna si sintrom, dar i-a fost scos din schema de tratament.
I s-a facut rau, a ajuns la spital si a fost descoperita cu o piatra foarte-foarte mare la colecist, care impune operatie "de urgenta" dupa opinia medicului intersnist. Este indicata aceasta operatie in cazul ei? Mentionez ca analizele sunt in parametri normali sub tratamentul pe care il urmeaza, iar in antecedente ea mai are un melanom de retina dreapta operat acum 30 de ani, un adenocarcinom de tiroida operat acum 6 ani, diabet zaharat tip 2, angina pectorala stabila, hipetrofie ventriculara. M-ar ajuta foarte mult un raspuns la intrebarea mea. Va multumesc!

Adauga raspuns

Raspunsuri (1)

Dr. Gabriela Cozmanciuc

acum 9 ani

Nu stiu indicatia operatorie pentru colecist daca este corecta sau nu. O pacienta cu fibrilatie atriala este obligatoriu sa ia anticoagulant (Simtrom, Pradaxa, Clexan, Trombostop etc), nu cunosc parametrii cardiovasculari, dar poate fi operata in conditii de risc scazut daca este pregatita cardiovascular. Astept sa ma contactati.

Raspunde
 
0
 
Adauga raspuns

Vezi si alte informatii utile

6 semnale de alarma surprinzatoare pentru bolile de inima Bolile de inima: simptome specifice Ce trebuie sa stiti despre bolile de inima, sodiu si zahar Liposuctia, o metoda mai usoara de prevenire a bolilor de inima Cum te protejezi vara, daca suferi de boli de inima

Nu ai gasit ce cautai? Cauta intrebari similare

sau adauga o intrebare noua

Adauga o intrebare noua