hemoglobina glicozilata

Afectiunile pancreasului

Postata de Leo1233 cu 10 ani in urma.

Buna. Acum cativa ani am fost sa-mi fac hemoglobina glicozilata si am avut un rezultat de 6,6. Pe atunci aveam varsta de 11 - 12 ani. Dupa ce am facut analiza doctorul mi-a spus sa mananc sanatos, etc... si dupa inca o analiza mi-a iesit de 5,0. Acum ( la varsta de 16 ani ) am cautat p net si am inteles ca hemoglobina mai mare de 6,5 => diabet. Ce se intampla? Sunt prediabetic? Nu prea prezint simptome.. doar din cand in cand mai imi este somn dupa manacare.

Adauga raspuns

Raspunsuri (1)

SfatulMedicului

acum 6 luni

Buna ziua,

Rezultatul pentru hemoglobina glicozilata se interpreteaza in functie de standardele laboratorului care a efectuat analiza, dar in general, un nivel mai mare de 6,5 % poate sugera un diagnostic de diabet. Totusi, un singur rezultat nu este suficient pentru a stabili un diagnostic. Sunt necesare mai multe teste si evaluari pentru a confirma acest diagnostic. Este posibil sa fi avut un nivel mai mare la acea vreme din cauza unui stil de viata nesanatos sau a altor factori.

Faptul ca nivelul tau de hemoglobina glicozilata a scazut la 5,0 dupa ce ai inceput sa mananci mai sanatos este un semn bun. Arata ca stilul tau de viata poate avea un impact semnificativ asupra nivelului de zahar din sange.

Somnolenta dupa mancare nu este neaparat un simptom al diabetului. Poate fi cauzata de multe lucruri, inclusiv de cantitatea de mancare pe care o mananci, de tipul de alimente pe care le consumi sau pur si simplu de catre ritmul tau circadian natural.

Retineti ca informatiile pe care le-am oferit sunt generale si nu inlocuiesc sfatul medicului.

Este important sa consultati un medic in legatura cu situatia specifica si sa urmati recomandarile acestuia: www.clickmed.ro/medic/endocrinologie

Articole de interes:
https://sfatulmedicului.ro/Diabetul-Zaharat/hemoglobina-glicozilata-hba1c-in-diabetul-zaharat_18708
https://sfatulmedicului.ro/analize/hemoglobina-glicozilata-glicohemoglobina_183

Raspunde
 
0
 
Adauga raspuns

Vezi si alte informatii utile

Afectiunile pancreasului - necroza pancreatica Simptomele bolilor pancreasului Obezitatea – cauze, afectiuni si tratament 5 afectiuni grave care nu prezinta simptome Afectiuni dermatologice frecvente si legatura lor cu diabetul zaharat

Nu ai gasit ce cautai? Cauta intrebari similare

sau adauga o intrebare noua

Adauga o intrebare noua