Infecții urinare recurente cu e coli?

Afectiuni uterine

Postata de Meme cu o saptamana in urma.

Buna ziua!As dori și eu un sfat ,dacă mă poate ajuta cineva.
Întâmpin o problema legata de e.coli,in sensul că fac destul de des infecții urinare in care este prezenta aceasta bacterie (cam de 2-3 ori pe an).
La ultima infecție urinară am luat ciprofloxacina la indicația medicului,iar după 7 zile de tratament,am in continuare usturimi la urinare.
Menționez faptul că eu mereu am aceste usturimi la urinare,chiar și când nu am o infecție urinară.Din ce cauza am aceste usturimi și ce as putea face in legatura cu acest lucru?pentru că e foarte neplăcut și mă incomodează.Va mulțumesc!

Adauga raspuns

Raspunsuri (1)

SfatulMedicului

acum o saptamana

Buna ziua

In primul rand, trebuie sa stiti ca Escherichia Coli, bacteria care provoaca aceste infectii urinare, face parte din flora naturala a intestinului. Infectiile urinare apar atunci cand aceste bacterii migreaza de la intestin la uretra si ajung in vezica urinara.

Exista o serie de factori care va cresc riscul de a dezvolta infectii urinare recurente cu E.coli. Printre acestia se numara sexul (femeile sunt mai predispuse), varsta (riscul creste odata cu inaintarea in varsta), utilizarea diafragmelor sau a spermicidelor, o vizita recenta la spital sau un sistem imunitar slabit.

In privinta usturimilor pe care le simtiti la urinare, acestea pot fi un semn al unei infectii urinare, dar pot avea si alte cauze, cum ar fi o alergie sau o iritatie, o boala cu transmitere sexuala, o stare de deshidratare sau chiar o reactie la anumite alimente sau bauturi.

Va recomandam sa discutati cu medicul dvs. despre simptomele pe care le aveti si despre faptul ca ati avut mai multe infectii urinare. Acesta va va recomanda cel mai bun tratament pentru situatia data.

In ceea ce priveste tratamentul cu ciprofloxacina pe care l-ati luat, este posibil ca bacteria E.coli sa fie rezistenta la acest medicament. Aceasta este o problema din ce in ce mai frecventa, astfel incat ar putea fi necesar sa luati un alt tip de antibiotic.

Retineti ca informatiile pe care le-am oferit sunt generale si nu inlocuiesc sfatul medicului.

Este important sa consultati un medic in legatura cu situatia specifica si sa urmati recomandarile acestuia: https://www.clickmed.ro/medic/urologie

Articole de interes:
sfatulmedicului.ro/Infectii-urinare/de-ce-recidiveaza-infectiile-urinarei_16474
sfatulmedicului.ro/Infectii-urinare/infectia-urinara-cu-escherichia-coli_11348

Raspunde
 
0
 
Adauga raspuns

Vezi si alte informatii utile

Laparoscopia in diagnosticul afectiunilor uterului, trompelor si ovarelor Cancerul de col uterin – posibilitati de diagnostic Fimbrioplastia, metoda de deblocare a trompelor uterine obstructionate Organizarea si desfasurarea screening-ului in cancerul de col uterin Obezitatea – cauze, afectiuni si tratament

Nu ai gasit ce cautai? Cauta intrebari similare

sau adauga o intrebare noua

Adauga o intrebare noua