Fibrom uterin

Afectiuni uterine

Postata de Elene Corina cu 9 ani in urma.

Buna ziua, am aproape 30 de ani si in urma cu 1 saptamana, in urma unui control ginecologic am fost diagnosticata cu fibrom uterin de 4 cm. Stiu ca pot urma si tratament medicamentos, am citit ca se recomanda miomectomia sau in cel mai rau caz, histerectomia. Am citit si despre procedura de embolizare si pare a fi de succes. Acum, eu stiu ca parerile sunt impartite.. insa as vrea sa stiu daca vreuna din voi, ati urmat mai intai un tratament medicamentos, dat de un fitoterapeut si daca da, cum v-ati simtit, s-a ameliorat, s-a inrautatit?!.. etc. Eu sunt contra solutiilor chirurgicale, probabil de frica in primul rand... Asadar, cum ati procedat? Ati optat direct pentru chirurgie, embolizare sau ati urmat si un tratament medicamentos? Multumesc.

Adauga raspuns

Raspunsuri (2)

user12345

acum 9 ani

Buna ziua Corina,
Si eu am trecut recent prin aceiasi stare de teama si confuzie ca si tine si inteleg foarte bine ce simti,dar tot ceea ce iti pot spune este sa te consulti in primul rand cu dr tau si cu cei apropiati,pt ca solutiile difera de la caz la caz.Probabil ca ai aflat deja ca,indiferent de modalitatea de tratarea pt care vei opta,succesul acesteia depinde de tipul fibromului,localizarea si marimea lui,de dorinta ta de a mai avea sau nu copii,etc.Eu am optat pt miomectomie clasica,dupa ce m-am consultat cu 5 medici diferiti,atat din sistemul de stat,cat si din privat si bineinteles dupa ce am facut toate analizele(sange,urina,secretie,papa nicolau, rmn,colposcopie,etc).La mine,au exclus din start tratamenul medicamentos pt ca fibromul a fost mare (peste 10cm) si crestea foarte repede (aprox.1 cm pe luna).
In cazul tau,ac***a in vedere marimea fibromului,exista si solutii medicamentoase.Dezavantajul este ca majoritatea pastilelor sunt pe baza de hormoni,deci au destul de multe reactii adeverse si nu garanteaza retragerea in totalitatea a fibromului.Bineinteles ca in completarea tratametului poti apela la produsele naturiste si chiar urma o dieta alimentara,care amelioreaza efectele adverse si ajuta la micsorarea fibromului.Dar,in final,totul se rezuma la modul in care organismul tau reactioneaza la tratament.
In ceea ce priveste embolizarea,care in cazul tau ar fi o alta solutie,eu personal am scos din calcul aceasta varianta pt ca investigatiile preliminare mi s-au parut superficiale.(asta a fost raspunsul uneia dintre clinicile pe care le-am contactat pt a ma interesa de analize si procedura in sine :analizele uzuale si o ecografie facuta de doctorul care urma sa faca embolizarea).O simpla ecografie,chiar si transvaginala,nu este suficienta pt a putea diagnostica fibromul.Si,desi,la noi aceasta procedura este inca foarte pop**ara si recomandata de femeile care isi mai doresc copii,doctorii cu care am vorbit mi-au spus ca,in strainatate metoda a fost interzisa pt femeile care isi doresc sa devina mame.
In final,ce pot sa iti recomand este sa discuti cu medicul despre solutiile posibile in cazul tau,care sunt avantajele si dezavantajele fiecareia si sa nu te lasi influentata de parerile unor "x" sau "y" de pe net.Fa-ti toate analizele recomandate de el,pt a fi sigura ca este fibrom si daca iti recomanda operatie,nu iti fie frica!

Raspunde
 
0
 
Advertisement
Utilizator11550776932

acum 5 ani

Buna fetelor...am fost diagnosticata cu un fibrom de 10cm fara sa am vreun simptom,este localizat laterel de uter si mi-a fost recomandata operatia clasica din cauza dimensiunii. Voi ce parere aveti si plus de asta cat trebuie sa platesc? Multumesc!

Raspunde
 
0
 
Adauga raspuns

Vezi si alte informatii utile

Laparoscopia in diagnosticul afectiunilor uterului, trompelor si ovarelor Cancerul de col uterin – posibilitati de diagnostic Fimbrioplastia, metoda de deblocare a trompelor uterine obstructionate Organizarea si desfasurarea screening-ului in cancerul de col uterin Obezitatea – cauze, afectiuni si tratament

Nu ai gasit ce cautai? Cauta intrebari similare

sau adauga o intrebare noua

Adauga o intrebare noua
Cere sfatul medicului ×