CE INSEAMNA FIBROMATOZA UTERINA?

Afectiuni uterine Fibromatoza Fibromatoza plantara

Postata de gabriela784 cu 13 ani in urma.

bINE V-AM GASIT?...AM EFECTUAT O ECOGRAFIE LA CARE MI S-A SPUS, ECOSTRUCTURA UTERULUI ESTE NEOMOGENA DIFUZ...CE INSEAMNA...DECI TOTUL ESTE OK, DIN PUNCT DE VEDERE AL DIMENSIUNII, INCLUSIV OVARE, SI NU PREZINTA ALTE MODIFICARI.Cineva sa ma lamureasca si pe mine... am inteles ca structura e mai fibroasa decat normal..EXISTA VREUN RISC PENTRU FORMARE DE FIBROAME??... va multumesc din suflet... si astept un raspuns avizat!

Adauga raspuns

Raspunsuri (3)

google

acum 13 ani

Fibromatoza este o boala caracterizata pin aparitia de fibroame (tumori fibromatoase) sau a unei fibroze (cresterea fibrelor intr-un tesut).

Fibromul uterin este o tumora benigna care este irigata foarte abundent din vase ce provin din arterele uterine, dezvoltata din elementele musculare ale uterului. Apare în general la femeile cu varsta intre 30 si 40 de ani.

Desi cauzele formarii lui nu sunt cunoscute cu exactitate, se presupune ca printre acestea se numara si tulburarile functionale ale ovarelor, dintre care cele caracterizate prin exces de foliculina joaca un rol important.

De obicei, fibromul uterin creste atat timp cat se mentine functia ovarelor, pana la instalarea menopauzei, dupa aceasta,in general, descreste sau chiar dispare. Fibroamele sunt de mai multe feluri in functie de localizarea lor. Cel mai frecvent este fibromul colului uterin, care se dezvolta in peretele uterului.

Fibromul se poate dezvolta si in afara uterului (parauretar) sau in cavitatea uterina (submucus). Tumora poate fi unica sau formata din numerosi noduli de marimi diferite. Majoritatea fibroamelor sunt descoperite cu totul intamplator cu ocazia unui examen genital. Desi, de multe ori, se poate dezvolta fara nici o manifestare, fibromul poate fi o problema deosebit de suparatoare, fiind insotit de menstruatii prelungite, de hemoragii intre menstruatii, durerile aparand numai prin dezvoltarea lui, atunci cand boala comprima organele vecine.
Daca fibromul se amplaseaza in stratul mijlociu al camasilor uterului, el pune mai putine probleme. In conditiile in care se afla in stratul exterior, atarna ca o portocala de pom si da in special durere. Fibroamele plasate in fata uterului pot comprima vezica urinara si blocheaza urinarea. Alte fibroame se plaseaza in spatele uterului, apasa rectul si apar dificultati in scaun.
Exista mai multe optiuni de tratament, atat naturist sau prin formele medicinei alternative, cat si hormonal. In ultima instanta fibroamele se opereaza.

O optiune de tratament este cea prin bioenergie, care urmareste, prin procedee specifice, eliminarea acestor tumori, iar apoi echilibrarea sistemului endocrin.

Prevenirea bolilor genitale se poate face folosind ceaiuri de plante naturale (ceai de zmeur, de cretisoara, de angelica). Dupa opinia specialistilor, incepand de la 30 de ani, orice femeie ar trebui sa bea ceai de angelica, pentru ca acesta nu numai ca regleaza, dar si previne instalarea osteoporozei si a durerilor reumatice aparute la menopauza.

Un alt tratament alternativ este acupunctura.

Daca tratamentele, fie ele naturiste, alopate sau o combinatie de mai multe metode esueaza, se apeleaza la tratamentul chirurgical. Pana nu de mult, singura operatie considerata in masura sa asigure vindecarea completa a aparatului genital era histerectomia, care insa presupune unele probleme: durata lunga a spitalizarii, reluarea activitatilor sociale de abia la 6 saptamani dupa interventie.

Histerectomia este o varianta buna mai ales pentru pacientele care au nascut si nu mai doresc copii. Se poate scoate uterul in intregime si in functie de varsta si de aspectul ovarelor, se poate decide si scoaterea acestora in timpul operatiei. La pacientele mai in varsta, exista si pericolul aparitiei cancerului ovarian, asa ca se scot si ovarele. Desi procentul pacientelor care au semnalat anumite neplaceri, cum ar fi sangerari postoperatorii sau stari febrile, este sub 40 %, acestea trebuie luate in calcul.

Raspunde
 
0
 
Dar

acum 13 ani

Fibromatoza uterina semnifica prezenta mai multor noduli fibromatosi la nivel uterin; numarul, localizarea si dimensiunile acestora constituind factori care influenteaza raspunsul terapeutic.

Raspunde
 
0
 
aliana

acum 11 ani

am fost diagnosticata cu fibromatoza si as vrea sa stiu cat este de grav

Raspunde
 
0
 
Adauga raspuns

Vezi si alte informatii utile

Laparoscopia in diagnosticul afectiunilor uterului, trompelor si ovarelor Cancerul de col uterin – posibilitati de diagnostic Fimbrioplastia, metoda de deblocare a trompelor uterine obstructionate Organizarea si desfasurarea screening-ului in cancerul de col uterin Obezitatea – cauze, afectiuni si tratament

Nu ai gasit ce cautai? Cauta intrebari similare

sau adauga o intrebare noua

Adauga o intrebare noua