Recuperare AVC - dupa 3 ani?

Accidentul vascular cerebral Hiperostoza scheletica idiopatica difuza

Postata de ilioara cu 14 ani in urma.

Buna ziua,
Am si eu cateva intrebari.
In urma cu 3 ani (mai exact in noiembrie 2006) tatal meu a suferit un accident vascular cerebral si a fost operat de urgenta la spitalul nr. 9 din Bucuresti.
A trecut cu bine peste operatie, dar a ramas cu o paralizie pe partea stanga. Imediat dupa ce a ajuns acasa (Drobeta Turnu Severin) a inceput un program de recuperare acasa, insa a facut o cadere si a trebuit sa intrerupa recuperarea , facand o pauza de o luna, dupa care a inceput din nou cu alt medic,insa nu a avut nici un rezultat.
El isi simte piciorul, are si dureri uneori, insa nu poate merge. As dori sa stiu daca se mai poate recupera dupa atata timp, daca mai are vreo sansa si ce spital ne puteti recomnada pentru recuparare daca mai are sanse? Are 54 ani.
Va multumesc mult,

Adauga raspuns

Raspunsuri (105)

MembruMobileApp1515416826

acum 6 ani

Recuperarea neurologica post stroke are loc in perioade de recuperare, care incep imediat dupa stroke, intrerupte de perioade de platou.

Recuperarea se produce datorita capacitatii celulelor creierului de a reface cai prin producerea de noi conexiuni intercelulare, capacitate numita plasticitate.

Un stroke produce leziuni ireversibile in creier, portiuni din creier transformandu-se in cicatrici. Reabilitarea are ca scop refacerea cailor intrerupte.

In orice stroke non-fatal se va produce recuperare, gradul ei depinde insa de localizarea si dimensiunile leziunilor initiale, starea si varsta creierului afectat si intensitatea terapiei in primele saptamani-luni dupa stroke.

As zice ca un pacient care nu merge la trei ani de la stroke are sanse extrem mici sa mai mearga vreodata, dar acestea exista.

Problema terapiei post stroke in Romania este cu nu e oferita de rutina celor care au nevoie de ea. Si ca nu prea avem specialisti de reabilitare post-stroke, care nu sunt medici, ci fizioterapeuti, logopezi, nutritionisti, psihoterapeuti si alte specialitati care nu au nici macar un echivalent lingvistic in limba romana (occupational therapist).

Raspunde
 
0
 
Advertisement
Utilizator11562026892

acum 4 ani

Buna seara. In urma cu 7 ani am nascu iar la nastere am fost diacnosticata cu toxoplasmoza si ulterior am facut hemipareza pe partea stanga. Dupa accea nu am facut recuperare as vrea sa stiu dak acum dupa atata timp mai pot face ceva?

Raspunde
 
0
 
Utilizator11599457475

acum 3 ani

Buna
Pot sa-ti trimit daca mai este nevoie exercitii de recuperare mana/ picior dupa Avc. Trimite-mi mesaj pe mail: ellendinca@ adresa_web_filtrata

Raspunde
 
0
 
Gabriel

acum un an

Și eu am aceasta Pb.Partea faciala dreapta. Nu am mers la nici un medic.Medicii știu meserie de la câteva zeci de mii de euro! Că sa tai un om nu ai nevoie de arată școală! Sunt sarac însă nu și prost.Am citit pe net că în SUA la un laborator fac deja teste și funcționează.
E vb de un gel care dezvolta rețeaua neuronala astfel încât orice deficienta motorie poate fi rezolvată. Adică cei care sunt azi in scaun cu rotile ori că mine probabil în următorii 10 ani după ce mai coboară prețul poate vom avea i șansă.
Chestii de genul insistă și ai încredere nu e mare filozofie! Așa că mai am răbdare 10 ani.La doctor nu merg! Știu să gândesc și cred in Dumnezeu! In doctori mai ales în situația mea nu am șanse.Sarac nu și prost.Stiu eu mai bine că doctorul ce e partea mea și ce e partea lui.Asa că gândesc nu mă duc pe credință în doctori! Și dacă mă duc înseamnă că m-au convins! Ai noștri nu mă pot convinge sub nici o forma!
Vor bani și execută fara mare bătaia de cap o procedura pe care se presupune că ar ști dar fara garanții!Nu îmi doresc să trec prin ce a trecut tatăl d-stra! Mai tare l-au stricat! Măcar dacă mor mor natural nu am nevoie de ajutorul unui medic deștept.Sa fie pt aia cu bani.Eu nici bani nu am și nici prost nu sunt.Dar omul speră! Sperați și d-sta.
Tot ce cunosc e că această boala e cu dus.Daca e cu întors să zic acel gel care reproduce masa neuronala și conectarea cu sistemul nervos.Se pare că metoda pe care de simplă este pe atât de corecta pare a fi! Cu condiția să nu fie bășcălie precum vaccinul anti corona!
Apropo nu m-am vaccinat din aceleași motive.Am avut dubii de la bun început și se cade clar că nu m-am înșelat.Multa sănătate tatălui d-stra! Dacă e conștient e de ajuns! Măcar suferință nu că atunci când devine leguma!

Raspunde
 
0
 
Claudiu

acum 9 luni

Ar fi interesant de știut ce face Mihaita

Raspunde
 
0
 
Pag 6 din 6
Adauga raspuns

Vezi si alte informatii utile

Accidentul vascular cerebral si incontinenta Accidentul vascular cerebral si capacitatea de comunicare Cum putem recunoaste un accident vascular cerebral ? Reabilitarea post accident vascular cerebral Accidentul vascular cerebral (AVC)

Nu ai gasit ce cautai? Cauta intrebari similare

sau adauga o intrebare noua

Adauga o intrebare noua
Cere sfatul medicului ×