Reabilitarea post accident vascular cerebral

Accidentul vascular cerebral Coma indusa Imagistica vasculare prin rezonanta magnetica

Postata de comentarii utilizatori cu 16 ani in urma.

am suferit acest accident in urma cu 2 ani si tot nu imi revin.Am ameteli,am luat foarte mult in greutate si ma deplasez foarte greu,duar cu insotitor.Iau tratamentul zilnic si tot nu imi revin.Va rog mult de tot ajutati-ma.Ce pot sa fac sa imi revin?

Adauga raspuns

Raspunsuri (33)

Mihai Boldan

acum 13 ani

D-le Florin! Daca esti din Cluj si ai nevoie de tratament logopedic, am multa experienta in domeniu si pot sa te ajut la domiciliu. Sunt pensionar si lucrez ieftin.
[email protected]

Raspunde
 
0
 
Ghinescu Iliuta

acum 12 ani

am avut un accident rutier pe 23 noiembrie 2011,am intrat cu masina intr-un copac,eram doar eu cu nevasta-mea in masina.ea a fost accidentata mai rau,a avut si o lovitura la cap. a stat mai mult timp in spital internata,coma indusa.acum e acasa nu isi misca mana si piciorul drept si nu vorbeste.e la pat acum.sunt sanse sa isi revina....nu stiu ce sa mai fac sunt un om disperat.ea are 21 de ani si eu 24.de pe data de 30 feb incepe recuperarea la spitalul Filantropia.adresa mea de mail este: [email protected] cine poate sa imi dea un sfat.

Raspunde
 
0
 
emilia74

acum 12 ani

am suferit un atac ischemic si acum am capul foarte greu si sunt ametita ,nu stiu ce sa ma mai fac.daca ma puteti ajuta va rog din suflet. multumesc

Raspunde
 
0
 
claudia

acum 12 ani

emilia draga, si eu am avut un avc ischemicin 2010 luna martie cu hemipareza stg nu am putut merge deloc acum pot dar cu mana mai greu si eu simt capul greu si medicul a spus sa iau lioresal cite jumatate de pastila cind simt ca am capul greuam mai luat sl lyricaoarte bun medicamentul care este si pt depresie dar este foarte scump si am primit un inlocuitor adica gabaran de 100 mg si ma simt mai bine nu are putere calyrica dar se si gaseste foarte greu.tu cum esti acum ai avut si paralizie sau nu?iti doresc multa sanatate

Raspunde
 
0
 
Daniel

acum 12 ani

Buna ziua,

Sunt student la Kinetoterapie, si o sa imi dau lucrarea de licenta pe Recuperarea neuromotorie a persoanelor post AVC. Din tot ce am citit si trait in spital cu persoanele in cauza, va pot spune ca fiecare accident este unic si la fiecare este diferit. Accidentul vascular in proportie de 80 % este recidiv, adica cine a avut are sanse mari de a mai face unul in anii urmatori. In functie de gravitatea accidentului si de ariile motorii afectate (ex : partea creierului care se ocupa cu memoria este atinsa, acolo vor fi sechelele cele mai importante ale pacientului, aceea arie NU se mai vindeca("este moarta"), in schimb o alta arie, de obicei una alaturata va prelua functia ariei ce se ocupa cu memoria. Dar acest proces este indelungat si foarte greu, necesita o buna cooperare din partea pacientului, dar dupa cum bine stiti pacientii sunt un pic demoralizati, unii chiar socati de ce li se intampla si le e greu sa accepte, de unde sentimentul de frustrare. Din cauza medicamentatiei, apar starile de nervozitate si celelalte simptome care le-ati descrisc ca anormale. In plus functiile care sunt preluate de celelalte arii nu sunt luate in proportie de 100 %, unele ne fiind de loc asimilate (pierderea memoriei de scurta durata si lunga durata). Am avut pacienti care s-au recuperat in proportie de 90 % in cele mai bune cazuri, si pacienti care s-au recuperat numai 10-20% din cazuri sau chiar deloc. Un aspect foarte important pe care l-am observat si vreau sa il precizez este FAMILIA, acolo unde a existat un suport moral foarte bun si recuperarea a fost mai buna. Un alt aspect, stilul de viata, obezitatea, stresul, alcoolul, tutunul, sedentarismul, sunt factori foarte agravanti si determinanti in procesul de declansare a unui accident vascular.
Acolo unde exista motivatie si dorinta de recuperare cel mai bun tratament si cel mai IEFTIN este MISCAREA (supravegheata acolo unde este cazul), medicamentele acolo unde sunt vitale trebuie luate moderat in rest va recomand cat mai putine medicamente. Un medic bun va va recomanda MISCAREA, iar unul cu INTERESE va va recomanda MULTE medicamente (proces care va costa mult la buzunar si la sanatate). Pe termen scurt va vor stabiliza starea de sanatate iar pe termen lung va vor baga in mormant mai repede.
Mai multe detalii privind cazul fiecarei persoane in parte este cel mai bine sa va informati la un spital specializat pe NEUROLOGIE.
Sper sa fi cuprins un pic din toate intrebarile d-voastra.
O zi buna !!!

Raspunde
 
0
 
Daniel

acum 12 ani

http://www.ziaruldeiasi.ro/ghidul-pentru-sanatate/recuperarea-corecta-dupa-un-avc-sansa-la-o-viata-normala~ni496r
Uitati aici am gasit un link care va poate ajuta intr-o oarecare masura pt a intelege accidentul vascular.

Raspunde
 
0
 
am avut si eu avc acum2 ani..

acum 11 ani

buna! nu masaj tre sa faca tata ci multa" mobilizare" a ancheieturilor/articulatiilor...masajul poate face rau.. ci doar miscarea din articulatii..flexii si extensii../...concluzie "MOBILIZARE PASIVA"PANA ACEPE CEA ACTIVA"...MULTA MISCARE DACA SE POATE A ARETICULATIILOR.NU MASARE...MASAJ

Raspunde
 
0
 
reusita recuperarii:FARA

acum 11 ani

pt toti cei an suferinta si pt cei care cauta raspunsuri pe aceasta pagina.va scriu reteta reusitei unei recuperari 100 la 100:cititi si anvatati pt toti suferinziii post avc...multa MISCARE//MULTA SI DEASA...SI FARA URMATOARELE"SARE/SOARE/SUPARATE.
SI CE O VREA D.ZEU CU NOI.."!

Raspunde
 
0
 
fara :sare/soare/suparare...

acum 11 ani

recuperare totala daca eliminati urmatoarele:"SARE/SOARE/SUPARARE../+MULTA RUGACIUNE...LA D.ZEU.

Raspunde
 
0
 
ion

acum 11 ani

Acum 2 ani si jumatate am suferit un avc ischemic pe partea stanga cu paralizie pe dreapta.Am urmat tratamentul prescris de dr.si multa miscare cu gimnastica.Totusi am o mare nemultumire-piciorul drept de la genunchi in jos nu am control, la fiecare pas imi fuge genunchiul sau mi se blocheaza.Rog un sfat cat de mic este bine venit.Ce sa fac ptr.a putea merge normal.Multumesc

Raspunde
 
0
 
MM

acum 11 ani

Doamna am intalnit cateva cazuri foarte grave de AVC hemoragic la care doctorii nu mai dadea nicio speranta. Cu toate ca celulele creierului pot muri in urma unui AVC, oamenii supravietuiesc. Este o minune pe care nici doctorii nu o pricep. Sunt mai multe terapii. In Romania exista la spitalul din Oradea o terapie care se face in primele 3 ore de la la AVC, tromboterapie. Dupa ce omul isi revine din coma, exista pericol sa intre din noun in coma, asa am citit. Dar daca da Dumnezeu si omul supravietuieste, trebuie sa inceapa tratamentul. In primul rand in America se recomanda omului sa faca KINOTERAPIE. Dar nu masaje, ci doar indoiri de genunchi si de degete, care sunt foarte dureroase, trebuie sa recunosc. Apoi in America la bolnavii care pot ce si ce sa vorbeasca, li se indica sa cante.

Din pacate in Romania foarte multi bolnavi mor de AVC. Creierul pierde oxigen, asa ca trebuie ca pacientul sa fie oxigenat bine. Chiar si dupa AVC, oamenii trebuie sa aiba creierul foarte bine oxigenat. Trebuie transportat pacientul intr-o zona cu ioni negativi.

Apoi exista substante si medicamente care refac neuronii, sunt foarte importante de administrat pacientilor.

Am avut si eu cazuri in familie. Unii au decedat iar altii si-au revenit 70 la suta. Acum conteaza foarte mult si cine se ocupa de ei.

Pacientul nu trebuie sa se spele pe cap. Multi oameni fac aceasta greseala.

Cel putin in primele 9 luni , nu trebuie spalat, chiar daca pute groaznic, sa zicem.

Va urez multa sanatate.

Ameliorarea depinde de varsta, si in principal de celulele care mai raman sanatoase in creier. Aceste celule ajung in locul unde celelalte celule au murit. Si pot ajuta creierul sa se refaca.

Creierul omului este o masinarie inca neinteleasa de omenire.

Am avut o persoana in familie care a avut accident cerebral hemoragic cand avea 3 ani, lucru foarte rar. Cu toate astea si-a revenit complet.

Acum la 75 de ani are din nou AVC. Acum ma tem mai mult.

Numai Dumnezeu ne poate ajuta. Sa ne rugam lui.

Raspunde
 
0
 
Marian

acum 11 ani

Acum 2 saptamani bunicul meu a suferi un accident vascular si o pareza pe partea dreapta. l-am gasit in pat numai putea sa vorbeasca am chemat ambulanta l-au internat la spital i-au facut tratament si l-au dat acasa chiar daca nu isi poate misca mana si piciorul drept.. akum tipa in pat urla spune incontinuu ''''aolo'''' vorbesti cu el dar degeaba.. vreau sa stiu si eu daka este normal simptomele astea adika sa tipe sa urle in pat si daca se mai face bine.. ast un raspuns cat mai repede va rog mult tipa foarte tare si nu stiu de ce.. probabil asa ii vine de la cap..

Raspunde
 
0
 
Andreea

acum 9 ani

Si eu am avut un avc si am paralizat pe partea stanga nu mai simt nimic nici temperetura nici durerea a trecut un an jumate dar mana nu prea o pot folosi aveam 16 ani cand sa intamplat dar eu nu cred ca o sa imi mai revin

Raspunde
 
0
 
Pag 2 din 2
Adauga raspuns

Vezi si alte informatii utile

Accidentul vascular cerebral si incontinenta Accidentul vascular cerebral si capacitatea de comunicare Cum putem recunoaste un accident vascular cerebral ? Reabilitarea post accident vascular cerebral Accidentul vascular cerebral (AVC)

Nu ai gasit ce cautai? Cauta intrebari similare

sau adauga o intrebare noua

Adauga o intrebare noua