Articole medicale Diete-Nutritie

Cum ne ajuta cafeaua sa fim mai sanatosi Cum ne ajuta cafeaua sa fim mai sanatosi

Cafeaua este o bautura cu efect energizant, care odata consumata fara alte adaosuri (indulcitori, siropuri, frisca etc.), poate avea beneficii importante pentru sanatate. In ultimii ani,...

Utilizari alternative pentru alimente obisnuite in dieta zilnica Utilizari alternative pentru alimente obisnuite in dieta zilnica

Multe dintre alimentele obisnuite din dieta zilnica pot avea utilizari alternative pentru sanatate, cand sunt folosite si in alte scopuri decat nutritia. O serie de cercetari efectuate de...

Meiul, lintea si hameiul in alimentatia sanatoasa Meiul, lintea si hameiul in alimentatia sanatoasa

Meiul, lintea si hameiul sunt elemente-cheie intr-o alimentatie sanatoasa, furnizand o gama larga de beneficii pentru bunastarea fizica si psihica. Meiul previne eficient afectiunile digestive si...

Gustari cu continut scazut de zahar Gustari cu continut scazut de zahar

Alimentele bogate in zahar sunt un adevarat pericol pentru persoanele bolnave de diabet, dar si pentru persoanele sanatoase si cele care doresc sa slabeasca, deoarece ficatul si pancreasul se...

Ovazul, beneficii si retete sanatoase Ovazul, beneficii si retete sanatoase

Ovazul a inceput sa castige din ce in ce mai mult teren in alimentatia persoanelor care isi doresc sa siba grija de sanatatea lor, sa slabeasca si sa previna sau sa trateze anumite afectiuni. Din...

Mango si papaya, beneficii pentru sanatate Mango si papaya, beneficii pentru sanatate

Mango si papaya sunt fructe exotice din ce in ce mai apreciate in tarile in care nu cresc in mod obisnuit. Nu doar gustul delicios le recomanda pentru consumul regulat, ci si anumite beneficii pe...

Orezul brun vs orezul alb - beneficii si atentionari Orezul brun vs orezul alb - beneficii si atentionari

Orezul brun detine o serie intreaga de beneficii pentru sanatate, fiind recomandat de medicii nutrionisti in detrimentul orezului alb. Diferenta dintre aceste doua cereale nu consta doar in...

Beneficiile pentru sanatate ale consumului de castraveti Beneficiile pentru sanatate ale consumului de castraveti

Castravetele este una dintre cele mai indragite legume si nici nu este de mirare, de vreme ce are proprietati nutritive importante pentru organism si o multime de beneficii pentru sanatate.

Beneficiile consumului de peste Beneficiile consumului de peste

Pestele este unul dintre alimentele pe care nutritionistii le recomanda in orice situatie, fie ca va doriti sa slabiti, fie ca va doriti sa gasiti alternative sanatoase la alte tipuri de carne, fie...

9 alimente care imbunatatesc memoria 9 alimente care imbunatatesc memoria

Consumul de alimente sanatoase poate sa imbunatateasca semnificativ memoria, puterea de concentrare si starea de spirit pe termen lung, confirma oamenii de stiinta. In afara de varsta, stres,...

Topul alimentelor pentru oase sanatoase Topul alimentelor pentru oase sanatoase

Cand ne referim la construirea oaselor puternice trebuie sa luam in calcul doua elemente cheie calciul si vitamina D. Calciul sustine structura si sanatatea oaselor si a dintilor in timp ce...

6 deserturi delicioase care combat inflamatiile 6 deserturi delicioase care combat inflamatiile

Inflamatiile aparute la nivelul articulatiilor pot provoca durere si disconfort, mai ales in realizarea activitatilor simple de zi cu zi. In timp, inflamatiile se pot dezvolta in afectiuni precum...

Beneficiile vitaminei D pentru sanatate Beneficiile vitaminei D pentru sanatate

Vitamina D, denumita si calciferol, este o vitamina similara cu steroizii, un grup de prohormoni solubili in grasimi, care participa la absorbtia optima si metabolizarea calciului si a fosforului...

Cele mai benefice si cele mai nocive sucuri pentru sanatate Cele mai benefice si cele mai nocive sucuri pentru sanatate

Sucurile din fructe si legume fac parte dintr-o alimentatie echilibrata, care asigura starea de sanatate si vigoare a organismului. Ele participa activ la regenerarea celulara, detoxifiere si...

Carbohidratii Carbohidratii

Din punct de vedere stiintific, carbohidratii sunt compusi organici din carbon, hidrogen si oxigen care contin cel putin o zaharida. Carbohidratii sunt alimente pe care organismul le foloseste...

Pag 34 din 70