Vaccinurile neadministrate la timp favorizeaza imbolnavirea de pertussis

Actualizat: 12 Septembrie 2013
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Bebelusii cu varste cuprinse intre 3 si 36 de luni, care nu beneficiaza de imunizare cu vaccinul diferto-tetano-pertussis acelular la timp, sunt expusi riscului de a se imbolnavi de tuse convulsiva (pertussis sau tuse magareasca). Aceasta este concluzia unui studiu realizat de specialistii de la Institute for Health Research, din Colorado, Denver (SUA).

Copiii care nu sunt imunizati la timp au un risc mult mai mare de a dezvolta pertussis decat copiii care sunt vaccinati atunci cand este recomandat conform schemei obligatorii de vaccinare, a declarat autorul studiului, profesorul Jason Glanz.

Acesta a precizat ca sunt multi copii care nu beneficiaza de vaccinul diferto-tetano-pertussis din cauza ignorantei parintilor, care prefera sa urmeze sfaturile unor persoane straine de pe Internet, in loc sa asculte de sfaturile medicilor.

Studiul a fost realizat pe baza informatiilor obtinute de la mai multe spitale de copii despre cateva cazuri de pertussis inregistrate intre 2004-2008. Din 72 de copii cu pertussis, 47% nu au fost vaccinati la timp impotriva celor 3 boli infectioase periculoase.

"Pertussisul este una dintre bolile infectioase cel mai usor de prevenit prin vaccinare. Vaccinurile folosite in prezent sunt foarte sigure si ofera o buna protectie impotriva bolii. Persoanele care nu primesc vaccinul se pot alege cu o tuse convulsiva care poate dura mult si poate da nastere unor complicatii grave, ba chiar poate duce la moartea bolnavului", a completat profesorul Jason Glanz.

Pertussisul sau tusea convulsiva este o infectie acuta a cailor respiratorii. Este o boala contagioasa, iar vaccinul antipertussis ar trebui administrat incepand cu varsta de 2 luni.


Citeste si despre:

Cum puteti preveni cariile si caderea dintilor Vaccinurile si sarcina De ce malocluziile trebuie corectate? Indicatiile opioidelor in osteoartrita Patologia eruptiei dentare Vitamine si minerale esentiale pentru o piele frumoasa Autismul Probiotice, prebiotice si enzime digestive: de ce sunt atat de importante pentru sanatatea organismului? De ce merg romanii la stomatolog? Pentru un zambet ca la Hollywood Pierderea involuntara de urina: 10 situatii comune si modalitati de prevenire Tiroidita Hashimoto Cand se realizeaza transplantul pulmonar? Virusul hepatitei A poate supravietui timp de pana la 4 ore pe varfurile degetelor! Cum previi imbolnavirea Ce alimente trebuie sa evitati in timpul sarcinii 10 preparate culinare de toamna care favorizeaza ingrasarea Modalitati de mentinere a sanatatii pe timpul iernii