Vaccinul antigripal nu provoaca nicio complicatie in sarcina (studiu)

Publicat: 12 August 2013

Femeile insarcinate care se vaccineaza impotriva gripei nu trebuie sa isi faca griji ca vor suferi complicatii de pe urma imunizarii, se arata intr-un studiu recent realizat de specialistii de la Health Partners Institute for Education and Research din Minneapolis.

Motivul vaccinul antigripal nu determina cresterea tensiunii arteriale, nu favorizeaza infectii ale tractului urinar si nici diabet de sarcina.

Aceste informatii au fost relatate pe larg si in alte studii anterioare, insa prin cel realizat in prezent, medicii isi doresc sa le demonstreze mamelor ca nu ar trebui sa se mai teama de vaccin si ca sanatatea lor si a fatului este mai importanta.

Dr Elyse Kharbanda sustine ca desi medicii le recomanda femeilor insarcinate sau celor aflate in perioada de preconceptie sa se vaccineze antigripal, doar un procent mic din ele asculta acest sfat.

Conform Dr Laura E. Riley, de la Massachusetts General Hospital din Boston, gripa este foarte periculoasa pentru femeile insarcinate. Ea poate favoriza nasterea prematura, infectii respiratorii si, in cazuri complicate, decesul.

Vaccinul antigripal le protejeaza pe femeile insarcinate si pe copiii lor nenascuti. De asemenea, protejeaza copiii chiar si dupa nastere, a declarat Elyse Kharbanda, citata de FOX News.

Mai multe informatii gasiti pe Stop Gripa


Email

Citeste si despre:

Riscurile si beneficiile vaccinului antigripal Vaccinul antigripal: mituri Cand trebuie facut vaccinul antigripal? Raspunsuri la intrebarile legate de vaccinul antigripal Vaccinarea antigripala (vaccinare neinclusa in programul national de imunizari) De ce sa mergi la dentist in pandemie? Ce anticorpi apar in urma infectiei cu SARS-CoV-2 si cand se dezvolta? Explicatiile specialistilor MedLife Secretele calendarului: Care sunt semnele ovulatiei si cum putem prezice ovulatia Vaccinul antigripal. Afla cum te protejezi de gripa sezoniera De ce poti raci chiar daca te vaccinezi antigripal? Vaccinarea antigripala Atentionari cu privire la microbi si sfaturi pentru a-i indeparta Gripa - metode de preventie