Riscul de contactare a unei infectii cu E. coli poate fi redus la jumatate prin vaccinarea animalelor

Actualizat: 23 Septembrie 2013
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Infectiile cu bacteria Escherichia coli (E. coli) ar putea fi reduse la jumatate, daca ar fi vaccinate animalele purtatoare ale acestei bacterii, in special bovinele. Aceasta este concluzia unor cercetatori britanici de la Royal Veterinary College, din cadrul Universitatii din Londra.

Autorul studiului, medicul Stuart Reid, sustine ca vaccinul impotriva E. coli la bovine este disponibil de ceva timp pe piata, insa el nu a fost luat in serios de fermieri, deoarece nu influenteaza starea de sanatate a animalelor. Altfel spus, spre deosebire de alte vaccinuri, nu ajuta la imbunatatirea starii de sanatate a animalelor.

Odata cu obtinerea datelor conform carora vaccinarea bovinelor impotriva bacteriei E Coli ar putea reduce cu pana la jumatate incidenta infectiilor la om, oamenii de stiinta spera ca imunizarea sa aiba mai mult succes.

E coli si enterocolitele

E. coli este o bacterie care traieste in tractul intestinal al oamenilor, dar si al animalelor. Cele mai multe tulpini de E. coli nu sunt periculoase, insa exista cazuri in care bacteria poate declansa boli infectioase grave, cum ar fi enterocolitele si enterocolitele acute.

Enterocolita este o afectiune a tractului digestiv care poate duce la deshidratarea organismului. Ea nu este cauzata doar de infectia cu E. coli, ci si de infectii cu rotavirusuri sau cu paraziti, cum ar fi Giardia. Bacteria E. coli poate provoca si "diareea calatorului", o enterocolita acuta cu care se confrunta turistii care viziteaza tari exotice.

Pentru a fi evitata infectia cu E. coli, medicii recomanda pastrarea unei igiene riguroase a mainilor si a alimentelor. Carnea, in special cea de vita, nu ar trebui consumata daca este pregatita insuficient. De asemenea, laptele de vaca nu ar trebui consumat daca nu este pasteurizat. Fructele si legumele trebuie spalate bine inainte de consumare.

Mai multe informatii gasiti pe Stop Gripa


Citeste si despre:

Influentarea sarcinii prin expunerea accidentala la substante toxice Cancerul de col uterin – posibilitati de diagnostic Organizarea si desfasurarea screening-ului in cancerul de col uterin Displazia cervicala (Displazia de col uterin), cancer de col uterin si Infectia cu virusul papiloma uman E. coli si sarcina Diagnosticarea infectiilor cu HPV si preventia cancerului de col uterin Chisturile pe colul uterin Urgenta stomatologica. Semnele care ar trebui sa te trimita imediat la dentist Cum poti profita de ultima tehnologie in materie de analize medicale La fiecare doua minute, in lume, o femeie moare de cancer de col uterin Infectia cu Escherichia coli Cancerul de col uterin – posibilitati de diagnostic precoce Displazia cervicala, cancer de col uterin si Infectia cu virusul papiloma uman Cervicita cronica (rana pe col) Cancerul de col uterin este curabil daca este detectat devreme Infectiile digestive cu Escherichia coli (E. coli)
Cere sfatul medicului ×