Multi bebelusi cu greutate foarte mica la nastere nu primesc vaccinul impotriva rotavirusului

Publicat: 26 August 2013

Restrictiile in ceea ce priveste varsta de administrare a vaccinul impotriva infectiilor cu rotavirus au ca efect nevaccinarea multor copii care se nasc cu o greutate sub cea normala. Informatia a fost publicata recent in revista Pediatrics.

Conform specialistilor care au realizat studiul, unii bebelusi care se nasc inainte de termen nu primesc imunizare impotriva infectiei cu rotavirus, desi sunt predispusi la contactarea virusului si dezvoltarea unor complicatii grave.

Pentru a ajunge la aceasta concluzie, medicii au analizat cazurile a 213 bebelusi nascuti prematur, cu o greutate foarte mica. Specialistii au descoperit ca 63% dintre ei nu au fost vaccinati impotriva infectiilor cu rotavirus din cauza faptului ca nu aveau inca 42 de zile la externarea de la terapie intensiva sau aveau mai mult de 84 de zile la externare.

Medicii au declarat ca este nevoie de o noua strategie pentru ca bebelusii care se nasc prematur, cu o greutate prea mica, sa poata primi vaccinul impotriva infectiilor cu rotavirus, atat de important pentru sanatatea lor.

Mai multe informatii gasiti pe Stop Gripa


Citeste si despre:

Copilul cu greutate mica la nastere: cauze si prevenire Posibila legatura dintre autism si greutatea mica la nastere Greutatea mica la nastere: factor de risc pentru afectiunile cardiovasculare Drumetiile montane vin cateodata cu mici accidentari: ghid de prim ajutor eficient Testicul necoborat in scrot - Criptorhidia Solutia ta naturala si intensa pentru candidoza! Dr. Horia Rosianu, aritmolog: Tulburarile de ritm ventriculare, o complicatie la distanta a infarctului miocardic Riscurile expunerii prelungite la soare si cum alegem crema de protectie potrivita Anorexia nervoasa Cum poate fi redusa febra in cazul bebelusilor? Cand este indicata folosirea aspiratorului nazal la bebelusi Pierdeti in greutate fara dieta Dieta de slabit in care aveti voie sa mancati alimente care ingrasa