Specialistii in sanatate si autoritatile amintesc populatiei de sosirea perioadei de vaccinare in industria alimentara si cresterii de animale.
Crescatorii de porcine, personalul din ferme si alte persoane care au o legatura directa cu acest tip de activitate ar trebui sa isi faca vaccinul antigripal anual, pentru protectia oamenilor si a animalelor deopotriva.
Intrucat crescatoriile de porci sunt deseori surse ale epidemiilor gripale in sezonul rece, este intotdeauna intelept din partea producatorilor si muncitorilor din ferme sa se vaccineze in perioada transmiterii gripei si a racelii, atat pentru protectia proprie, cat si pentru binele consumatorilor si sanatatii publice in general.
Reducerea riscului de imbolnavire si de transmitere a gripei la locul de munca (in cadrul fermei) prin vaccinare demonstreaza ca cei care activeaza in aceasta industrie pun pret pe protectia angajatilor, a animalelor si a sanatatii populatiei, declara Jennifer Koeman, producator si director al unei companii de crestere si comercializare a porcinelor din SUA.
Medicii si autoritatile avertizeaza ca toate persoanele cu varsta de peste 6 luni ar trebui sa se imunizeze anual impotriva virusului influenza, cu potential mortal in randul categoriilor vulnerabile (copii, varstnici si bolnavi).
Mai multe informatii gasiti pe Stop Gripa