Gratarul la iarba verde: cum sa impiedicati micile accidente sa va strice distractia

Actualizat: 26 August 2016
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

In anotimpul calduros, gratarul la iarba verde ofera un moment de relaxare binevenit, in compania familiei si a prietenilor.

Pe langa o masa sanatoasa, ai parte si de distractie in aer liber. Dar ca totul sa mearga perfect, ai nevoie sa-ti planifici lucrurile cu atentie.

Indiferent de locatia pe care o alegi pentru organizarea unui gratar, e bine sa-ti iei cateva masuri de precautie, pentru a evita producerea unor mici accidente.

Nu stii cand se poate intampla sa sara scantei din foc, sa te arzi cu gratarul sau sa fii muscat de vreo insecta, ascunsa in iarba. Iata cum poti impiedica micile accidente sa-ti strice distractia la iarba verde.

Verifica prognoza meteo inainte de a porni la drum

Cand faci gratarul pe o vreme cu vant puternic, exista riscul ca focul sa-ti scape de sub control.

Daca tot te-ai aventurat in excursie, nu lasa focul nesupravegheat si inlatura din jurul gratarului toate obiectele care se pot aprinde accidental, in cazul in care sar scantei din foc.

Nu folosi materiale inflamabile pentru a aprinde focul, deoarece acestea pot cauza explozii puternice sau accidente grave.

Documenteaza-te asupra locatiei

Exista multe parcuri cu gratare gata amenajate, unde riscul de producere a accidentelor este redus. Intereseaza-te din timp daca locul in care mergi dispune de astfel de amenajari.

In felul acesta, nu vei mai lua cu tine gratarul de acasa, care presupune asamblare si dezasamblare. Mai mult, vei economisi timp cu pregatirea mesei si vei avea mai mult timp pentru relaxare.

Asigura-ti o rezerva suficienta de apa

Vei avea nevoie de mai multe bidoane mari cu apa, atat pentru igienizarea mainilor, spalarea alimentelor, dar si pentru baut.

Nu consuma apa de izvor, daca nu stii sigur ca este buna de baut. Daca uiti apa acasa, opreste-te pe drum pentru a te aproviziona.

Ia cu tine trusa de prim ajutor

Nu uita sa pui in portbagajul masinii trusa de prim ajutor in caz de mici accidentari. Aceasta trebuie sa contina spirt pentru dezinfectarea mainilor, o solutie antiseptica precum apa oxigenata sau rivanolul, un spray contra usturimilor provocate de arsuri accidentale, comprese sterile, leucoplast si plasturi de diferite dimensiuni, cum sunt cei de la Urgo.

In cazul in care te tai accidental in lama cutitului cu care transezi carnea, vei putea curata imediat rana. Pentru protectie sporita, pune un plasture antiseptic Urgo rezistent la apa peste rana.

Ai grija la tantari, muste si capuse

Zonele preferate pentru gratar sunt cele situate pe malul lacurilor. Dezavantajul unei astfel de locatii este ca aici se intalnesc foarte multi tantari.

Totodata, in iarba se pot ascunde capuse. Ia cu tine solutii de protectie impotriva intepaturilor si ai grija ca alimentele sa fie acoperite, pentru a nu atrage alte insecte.

Foloseste produse de protectie solara

Chiar daca mergi la gratar intr-o zona impadurita, soarele nu te va ierta. Poarta o sapca pentru a te feri de radiatiile solare si aplica pe piele o crema cu factor ridicat de protectie impotriva razelor ultraviolete.

Nu uita sa te hidratezi suficient, band multa apa. In caz contrar, te poti deshidrata sau ti se poate face rau de la caldura.

Opiniile exprimate in acest material apartin partenerului nostru. Aceste opinii pot sa nu reprezinte pozitia SfatulMedicului.ro si nici sugestie de achizitie. Va sfatuim ca pentru orice problema medicala, sa consultati intotdeauna un medic, inainte de a incepe sau a schimba un plan de tratament.


Citeste si despre:

Idei de preparare si servire sanatoasa a alimentelor pe gratar in timpul verii 6 retete potrivite pentru un gratar sau picnic in aer liber Cat de nociva poate fi carnea la gratar? Legatura dintre gratar si cancer. Cum prevenim efectele nocive? Despre vara si prea multe calorii Pericolele verii pentru piele Cum poti sa ai grija de sanatatea ta si a celor dragi? Ce inseamna, de fapt, un produs cosmetic NATURAL? Alimente si bauturi care va pot ingrasa pe timp de vara Toxiinfectia alimentara, o boala frecventa vara Fructe si legume de iarna. Conditii de depozitare si moduri de preparare Plan de detoxifiere pentru 7 zile Un meniu de 7 zile pentru sezonul gripei si racelilor Trateaza parodontopatia (parodontoza) acasa in timpul liber
Cere sfatul medicului ×