Efectele benefice ale probioticelor asupra organismului

Actualizat: 05 Aprilie 2022
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Ce sunt, de fapt, probioticele si cum ne influenteaza acestea stilul de viata?

Probioticele sunt microorganisme vii care faciliteaza refacerea florei intestinale, imbunatatind sanatatea digestiva si, totodata, contribuie la mentinerea unui tranzit intestinal normal. Denumirea de “probiotic” vine din limba greaca: “pro” inseamna “pentru” si “bios” inseamna “viata” – aceasta denumire descrie perfect beneficiile pe care probioticele le aduc unui organism sanatos, si implicit, vietii.

Echilibrul florei intestinale este influentat in mare masura, intr-un mod negativ, de: tratamentul cu antibiotic, stres, plan alimentar haotic sau alte afectiuni care impacteaza in mod direct numarul bacteriilor bune care se regasesc in intestin. Aceasta este cauza pentru care numarul probioticelor din intestine este estential deoarece cu cat acesta este mai mare, cu atat functiile digestiei sunt mai bune, organismul pastrand substantele de care are nevoie din alimentele pe care le consumam.

Principalele beneficii ale probioticelor:

1. Prevenirea si tratarea episoadelor diareice cauzate de tratamentul cu antibiotice. In acelasi timp, probioticele sunt eficiente atat pentru diareea infectioasa cat si pentru diareea calatorului.

2. Amelioarea starilor de disconfort gastrointestinal cauzate de un stil alimentar deficitar: stari de balonare, constipatie, dureri abdominale.

3. Reducerea infectiilor gastrointestinale (sindromul colonului iritabil).

O dieta bogata in probiotice asigura o digestie sanatoasa, un sistem imunitar puternic si o stare generala mai buna. Acestea se pot gasi in forma naturala, in unele alimente care sunt o sursa excelenta de probiotice:

Iaurtul fara zahar adugat este o sursa bogata in probiotice.

Varza murata contine o cantitate suficienta de probiotice, fiind pregatita cu ingrediente naturale, printr-un proces de fermentare.

Ciocolata neagra cu o concetratie cat mai mare de cacao si cu un continut cat mai redus de zahar este o sursa importanta de probiotice.

La aceasta lista putem adauga si: branza, laptele batut, maslinele in saramura sau muraturile.

Deoarece dieta occidentala este saraca in fibre alimentare (legume, usturoi, quinoa, soia), si in bacterii benefice, exista si varianta completarii acesteia cu suplimente alimentare . Aceste suplimente alimentare (probioticele) contin culturi vii de bacterii benefice, aceleasi bacterii pe care alimentele amintite putin mai sus le contin. In general, este vorba de lactobacilli si bifidobacterii.

Unul dintre aceste produse este Impruvis Simbiotic, care prin combinatia sa de probiotice si fibre (intr-o singura capsula) colonizeaza atat intestinul subtire cat si intestinul gros.

Tulpinile din Impruvis Simbiotic sunt unele dintre cele mai intens studiate probiotice, cu eficacitate mare dovedita de studii clinice de anvergura:

- ajuta la refacerea florei intestinale afectata de consumul de antibiotice;

- stimuleaza multiplicarea bacteriilor benefice;

- ajuta la combaterea tranzitului intestinal intarziat sau accelerat;

Impruvis Simbiotic livreaza de 10.000 de ori mai multe bacterii benefice vii in intestin, comparativ cu alta capsule obisnuite, datorita tehnologiei inovatoare ProTarget care protejeaza enteric capsulele, acestea ramanand intacte la contactul cu pH-ul scazut al acidului gastric, trecand in siguranta prin stomac. Tehnologia ProTarget a obtinut in anul 2010 prestigiosul premiu Frost & Sullivan “Technology Differentiation Award.”

Formula simbiotica cu prebiotic scFOS reduce riscul aparitiei tulburarilor gastro-intestinale . Fibrele (scFOS) din Impruvis Simbiotic stimuleaza dezvoltarea de lactobacilli si bifidobacterii in intestin, dar nu si de bacterii patogene.

Este dovedit faptul ca Bifidobacterium longum, tulpina probiotica din compozitia Impruvis Simbiotic imbunatateste eradicarea Helicobacter Pylori, avand efecte pozitive si la diminuarea efectelor secundare (diaree).

Impruvis Simbiotic se administreaza copiilor cu varsta de peste 6 ani si adultilor, 2 capsule / zi (una dimineata, una seara) cu o cantitate suficienta de lichid. In cazul tratamentului cu antibiotic se recomanda administrarea capsulelor Impruvis cu 2 - 3 ore inainte sau la 2 - 3 dupa tratamentul cu antibiotic. Administrarea trebuie sa continue timp de 5 zile dupa terminarea tratamentului cu antibiotic.

Maxima protectie gastrointestinala si imunitara!

Opiniile exprimate in acest material apartin partenerului nostru. Aceste opinii pot sa nu reprezinte pozitia SfatulMedicului.ro si nici sugestie de achizitie. Va sfatuim ca pentru orice problema medicala, sa consultati intotdeauna un medic, inainte de a incepe sau a schimba un plan de tratament.


Citeste si despre:

Importanta administrarii probioticelor in perioada tratamentului cu antibiotic Cum va protejeaza probioticele sanatatea Probioticele, adjuvanti excelenti in prevenirea racelii 7 alimente fermentate care fac minuni pentru organism Cand si de ce se administreaza probioticele? Care sunt efectele alimentatiei asupra sanatatii vaginale? Ce inseamna, de fapt, un produs cosmetic NATURAL? Top 5 lucruri esențiale pe care sigur nu le stiai despre Omega-3 Probiotice pentru sanatatea digestiei Probioticele amelioreaza simptomele sindromului de colon iritabil Suplimentele nutritionale Aspecte ale identitatii si anxietatii in adolescenta Cauzele dezechilibrului florei intestinale #Alegefrumusete cat ai spune „primavara!” – Editia a II-a
Cere sfatul medicului ×