Ce luam in trusa medicala de vacanta in caz de diaree

Actualizat: 19 Iulie 2022
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Diareea poate avea diverse cauze: virale ( dintre cele mai frecvente rotavirus, coronavirus etc), bacteriene, parazitare, alimentare, intolerante, absorbtie deficitara, boli intestinale etc.

Si cum des apare in vacante, fie vara fie iarna, in trusa de vacanta e bine sa avem si un produs care sa poata fi folosit indiferent de cauza diareei si de varsta la care apare

Indiferent de ce o declanseaza, in diaree are loc distrugerea barierei intestinale.

Continutul intestinului (lumenul), desi in interiorul corpului, face parte din mediul extern al organismului. In consecinta pentru a se apara de agresiunile mediului extern, intestinul are in dotare o bariera extrem de complexa -compusa din multe straturi diferite structural si functional.

Cele mai importante sunt:

1.Mucusul aflat in contact direct cu mediul extern (lumen intestin)

2.Stratul de celule epiteliale strans lipite intre ele

3.Stratul de celulele imune

Cand apare o agresiune, bariera intestinala  isi pierde functia de protectie fiziologica: stratul de mucus e distrus, celulele epiteliale se separa intre ele si bacteriile sau virusii vin in contact cu celulele imune declansand o reactie de aparare si inflamatie. In acest context organismul reactioneaza incercand sa scape de agresiune prin cresterea tranzitului si spalarea intestinului ( dezechilibru intre secretie si absorbtie in favoarea secretiei). Astfel apar scaunele apoase si dese din diaree.

Intrucat in aceasta situatie sunt afectate toate cele 3 straturi importante ale barierei , putem ajuta organismul sa se refaca rapid si in mod fiziologic cu:

- Mucoprotector – actioneaza ca un mucomimetic, prin formarea unui film care protejeaza peretele intestinal, neutralizeaza germenii si toxinele si elimina agentii patogenii responsabili de diaree .

Postbiotice*- care au efect de intarire a capacitatii de aparare intestinala ca si probioticele. Actiunea lor poate fi comparata cu o imunizare orala data de un vaccin
Astfel asiguram rapid o revenire la conditiile fiziologice optime intestinale


Atat Mucoprotectoarele (gelatina tanat ) cat si postbioticele (bacterii lactice tindalizate**) se regasesc combinate in produsul Tasectan Duo®

Tasectan duo este utilizat in tratamentul diareei acute si pentru prevenirea disbiozelor asociate cu diareea:


De ce am alege Tasectan duo pentru trusa de vacanta:

a) Imbunatateste rapid si sigur simptomele de diaree indiferent de cauza

b) Pentru toata familia – pulbere pentru copii, comprimate pentru adulti
Experienta dovedita prin studii clinice arata ca se pot administra inca de la varsta de 3 luni

c) Acceptate si usor de administrat
Nu au nici gust si nici miros
Pulberea e usor de combinat si administrat intrucat se poate amesteca in orice hrana sau cantitate mica de lichid care nu e fierbinte (lapte, suc de fructe sau apa). Se amesteca bine si se administreaza imediat

d) Actioneaza exclusiv la nivel intestinal fara a fi absorbite in organism, fara a afecta motilitatea intestinala normala, nu interfera cu absorbtia substantelor nutritive sau medicamente, nu modifica compozitia fiziologica a florei intestinale. Actioneaza sinergic cu capacitatea de refacere a organismului.

In plus folosirea postbioticelor aduce si alte avantaje din perspectiva flexibilitatii si sigurantei , deoarece acestea

Si nici nu necesita conditii speciale de depozitare ceea ce ne ajuta sa le luam in trusa de vacanta


Tasectan si Tasectan Duo sunt dispozitive medical marca CE .Pentru mai multe informati cititi prospectul produsului sau click aici

Legenda: *Postbioticele =microorganisme neviabile si/sau componentele acestora care confera gazdei un beneficiu pentru sanatate. Ele pot contine celule microbiene sau componente celulare inactivate cu sau fara metaboliti. **Tindalizare = expunerea la temperaturi ridicate (aproximativ 80-100oC) pentru o anumita perioada de timp la fiecare cateva zile. Cu fiecare etapa de incalzire, bacteriile dezvoltate sunt distruse; sporii neafectati germineaza in perioadele intermediare si sunt ulterior sterilizati. In acest fel se pastreaza structura antigenica capabila de declansarea raspunsului imun.

Opiniile exprimate in acest material apartin partenerului nostru. Aceste opinii pot sa nu reprezinte pozitia SfatulMedicului.ro si nici sugestie de achizitie. Va sfatuim ca pentru orice problema medicala, sa consultati intotdeauna un medic, inainte de a incepe sau a schimba un plan de tratament.


Citeste si despre:

Reducerea costurilor serviciilor medicale 10 motive pentru a schimba medicul Metodologia privind trimiterea copiilor care beneficiaza de o masura de protectie speciala la tratament medical in strainatate Explicatii pentru 12 mistere medicale Educatia medicala continua Administrarea medicamentelor fara prescriptie medicala Ce inseamna, de fapt, un produs cosmetic NATURAL? Top 5 lucruri esențiale pe care sigur nu le stiai despre Omega-3 Medicamentele pentru dureri eliberate fara prescriptie medicala si riscul pe care acestea le implica Continuarea activitatii medicale peste varsta legala de pensionare Testele genetice intra in practica medicala Program national de asistenta medicala, psihologica si sociala a consumatorilor de droguri - 2009-2012 Cand ar trebui sa consultam medicul pentru o raceala? Normele metodologice de aplicare a Legii nr. 176/2000 privind dispozitivele medicale (Ordin nr. 1636/2004)
Cere sfatul medicului ×