Cancer - terapii alternative disponibile in marile centre medicale Vieneze

Actualizat: 15 Iulie 2024
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Generalitati


In Viena, exista clinici specializate in terapii care in mod normal nu sunt disponibile in alta parte.

A. In primul rand, exista cateva tratamente rapide, considerate de medicii vienezi mult mai eficiente decat cele obisnuite - chimioterapia. Aceste aprecieri sunt sustinute de o serie de cazuri tratate prin aceste metode.

B. Conform specialistilor, in mod normal, se poate face fata pericolelor imediate. Mai mult, aceste tratamente actioneaza, in cele mai multe cazuri, asupra tuturor tumorilor existente in organism - chiar inaintea abordarii principale, motiv pentru care vizita la Viena poate fi justificata doar prin prisma acestui tratament anti-tumoare; tratamentul dureaza cateva saptamani iar costul este de aproximativ 500 euro/saptamana.

Ce este cancerul?

Cancerul este o stare complexa, cu multe cauze posibile care necesita atentie si tratament. Este deja clar de ceva vreme: cancerul nu este doar o tumoare ci un intreg sistem care se imbolnaveste. Din acest motiv, "atacurile chimice" (chimioterapia) nu pot elimina cancerul; in cele mai multe cazuri, pot avea o influenta minora, sau nici o influenta. Spre exemplu, chimioterapia, combinata sau nu cu hipertermia, este eficienta in stagnarea tumorii, insa de cele mai multe ori recidivarea este inevitabila.

Motivul: aceasta terapie se adreseaza in special bolii si nu neaparat sanatatii; incearca sa elimine tumora primara si pe cea secundara (metastazele), acolo unde boala deja s-a raspandit in tot organismul.

Metode de lupta impotriva cancerului

Clinicile specializate incerca asadar sa faca toate eforturile pentru a reconstrui intreg sistemul biologic. In acest scop se apeleaza la urmatoarele metode:


1. Prepararea sangelui


Se realizeaza o solutie medicamentoasa din sangele pacientului. Aceasta procedura ajuta la schimbarea starii generale a organismului, cu scopul de a-l face “ostil cancerului”. In majoritatea cazurilor tratamentul dureaza 2 luni.

2. Oscilatii in camp electromagnetic

Oscilatiile in camp electromagnetic sunt folosite pentru a potenta procedura mai sus prezentata (prepararea sangelui). Astfel, efectul multiplicat reprezinta cheia de succes a metodei curative. Acesta procedura trebuie aplicata pentru o perioada de 2 luni in cadrul centrelor terapeutice, apoi trebuie continuat la domiciliu. Pacientii care locuiesc in Viena pot continua tratamentul prin vizite la clinica.

Aceasta terapie nu a fost inventata de Centrele medicale Vieneze care o folosesc in prezent, ci mai degraba este o terapie veche care aparent nu a devenit foarte populara. Dateaza din anul 1920, insa in prezent aceasta metoda terapeutica a fost modernizata si adaptata cerintelor. Putem vorbi asadar de cateva decenii de terapie cu succes.

Cine poate apela la acest tratament?

Conform studiilor realizate in ultimele decenii, cele mai bune rezultate apar in cazul pacientilor a caror speranta de viata este de cel putin sase luni, din momentul inceperii tratamentului.

Se accepta de asemenea si pacienti foarte bolnavi daca sunt deplasabili si nu se afla intr-un pericol iminent; cazurile de succes justifica o astfel de politica, chiar daca rata de succes este mai mica. Daca la inceputul tratamentului pacientii au o speranta de viata mica, terapia cu celule stem embrionare poate creste speranta de viata, oferind mai mult timp pentru derularea tratamentului.


3. Cura cu sucuri vegetale


Aceasta forma de terapie este dezvoltata de oameni celebri precum Gerson, Moerman, Kuhl si altii. Principiul este acela de a schimba fluidele din organism pentru a deveni ostile cancerului. Pentru o eficienta maxima a acestei terapii se recomanda o cura de cateva luni.

4. Terapia cu celule stem embrionare

Aceasta terapie este indicata pacientilor aflati intr-o stare grava de sanatate si cu o speranta de viata foarte scazuta. Scopul ei este acela de a prelungi speranta de viata suficient de mult inca tratamentul sa isi poata face efectul.

Exista o disputa etica majora pe baza justificarii morale a recoltarii de celule stem de la embrioni umani. Fiecare pacient trebuie sa decida pentru el insusi.

Aceste celule sunt vii si deci apte de a oferi unui organism bolnav un enorm elan pentru supravietuire. In prezent, se cunoaste momentul evolutiei embrionului in care trebuiesc recoltate celulele pentru a oferi un maxim de eficienta in tratamentul cancerului.

Aceste celule sunt pluripotente, ceea ce inseamna ca atunci cand sunt administrate ele pot lua forma oricarei celule de care organismul are nevoie. In alte cuvinte, aceste celule acopera golul lasat de chimioterapie si dau organismului putere de supravietuire.

Exemple de terapie de succes

Va prezentam rezultate a doua terapii de succese, pentru a demonstra ca si in cazul formelor avansate de cancer exista tratament.

Cazul 1: Tumoare inoperabila prezenta in jumatatea stanga a creierului. Pacientul se afla intr-o stare foarte proasta, nu putea vorbi si nu isi putea controla nevoile. Radiografia arata o excrescenta enorma pe emisfera dreapta a creierului. La trei luni de la inceperea tratamentului starea pacientului s-a imbunatati mult iar un an mai tarziu nu mai prezenta nici un simptom. A continuat sa traiasca in buna stare pentru multi ani.

Cazul 2: Carcinom ovarian inoperabil a fost dignosticul in urma unui examen histologic. Pacientul se afla in faza terminala avand nevoie de morfina de 4 ori pe zi. Carcinomul a inceput sa creasca in rect. Tratamentul a inceput in 1953 iar dupa 6 luni pacientul nu mai prezenta nici un simptom.

Tratamentul a fost intrerupt in 1965 iar in 1977 acesta era in continuare in viata.

Opiniile exprimate in acest material apartin partenerului nostru. Aceste opinii pot sa nu reprezinte pozitia SfatulMedicului.ro si nici sugestie de achizitie. Va sfatuim ca pentru orice problema medicala, sa consultati intotdeauna un medic, inainte de a incepe sau a schimba un plan de tratament.


Citeste si despre:

Un mar pe zi tine departe 5 tipuri de cancer Organizarea si desfasurarea screening-ului in cancerul de col uterin Profilaxia cancerului endometrial Screeningul pentru cancerul testicular Remedii naturale pentru cancerul de san menoTEST, evaluarea personala pentru menopauza Dieta anticancer - Sfaturi alimentare pentru prevenirea si lupta impotriva cancerului Screeningul cancerului esofagian Displazia cervicala (Displazia de col uterin), cancer de col uterin si Infectia cu virusul papiloma uman Ceapa si usturoiul pot preveni aparitia unor tipuri de cancer Terapia cu vacuum, un mod rapid de a scapa de celulita