Tu stii cum sa obtii doza optima de Omega-3 natural?

Actualizat: 19 Iunie 2023
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Eficacitatea acizilor grasi Omega-3 este demonstrata de peste 15,000 de articole stiintifice. Acizii grasi polinesaturati esentiali Omega-3 au o eficacitate mare in preventia primara si secundara a bolilor cardiovasculare. Multe studii clinice au asociat consumul de ulei de peste cu risc scazut al evenimentelor cardiovasculare.

Foarte important! Cand alegeti un produs pe baza de Omega-3, verificati cu atentie eticheta! De multe ori produsul respectiv (capsule sau varianta lichida) are 1g sau mai mult de ulei de peste / acizi grasi Omega-3, insa cantitatea de DHA si EPA – cei mai importanti acizi grasi Omega-3, este mult mai mica.

Doar 2 capsule de Möller’s OMEGACORE, doza zilnica recomandata, contin 2000 mg ulei de peste si 1320 mg acizi grasi Omega-3 (480 mg DHA, 640 mg EPA), cu cel mai inalt nivel de puritate si prospetime, garantat de Möller’s

De ce sa alegem un supliment cu acizi grasi Omega-3 naturali?

Suplimentarea cu EPA + DHA natural (in forma de t rigliceride) determina o crestere mai mare si mai rapida a indexului Omega-3 comparativ cu suplimentarea cu EPA + DHA de sinteza (in forma de etili-esteri), la aceleasi doze.*

*Neubronner, J et al (2011) Enhanced increase of Omega-3 Index in response to long-term n-3 fatty acid supplementation from triacylglycerides versus ethyl esters, European Journal of Clinica Nutrition 65, p. 247-254.

Ajuta sistemul cardiovascular si mentine nivelul normal al trigliceridelor!

Acizii grasi polinesaturati esentiali Omega-3 au o eficacitate mare in preventia primara si secundara a bolilor cardiovasculare. Multe studii clinice au asociat consumul de ulei de peste cu risc scazut al evenimentelor cardiovasculare, precum: infarctul miocardic, boala coronariana, fibrilatie atriala, aritmie etc. Administrarea zilnica pe perioade mari de timp (1-5 ani) are o contributie mare la scaderea colesterolului si a presiunii sangelui, la scaderea trigliceridelor, imbunatatind circulatia cardiovasculara.
EPA si DHA contribuie la functionarea normala a inimii**

**efectul benefic se obtine in conditiile unui consum zilnic de 250 mg EPA si DHA

Acizii grasi polinesaturati esentiali Omega-3 au o eficacitate mare si pentru:

Calitate norvegiana din 1854

Möller’s este garantia produselor de cea mai inalta calitate. Contin Omega-3 din peste, cea mai bine documentata sursa de acizi grasi esentiali polinesaturati Omega-3.
Istoria uleiului de ficat de cod (Cod Liver Oil – CLO) incepe cu mii de ani in urma, fiind considerat un adevarat dar al naturii de catre locuitorii zonelor arctice si sub-arctice.

Era folosit la aproape orice: de la iluminat lampile, prelucrarea pieilor de animale, tratarea barcilor si a corabiilor pentru a preveni acoperirea lor cu gheata pana la folosirea lui ca medicament, atat pentru oameni cat si pentru animale.

Insa, abia la mijlocul secolului al 19-lea, farmacistul norvegian Peter Joachim Möller a pus bazele productiei moderne de ulei de ficat de cod.

Peter Möller a observat ca locuitorii de pe coasta de vest a Norvegiei se imbolnaveau foarte rar, datorita consumului frecvent de ulei de ficat de cod. Pornind de la aceasta baza, s-a dedicat cercetarii si identificarii metodelor de a produce ulei de ficat de cod cu gust mai bun, de o puritate mai mare si la un pret accesibil. Astfel, a dezvoltat si patentat metoda utilizarii aburului de a extrage uleiul din ficatul de cod proaspat, pastrandu-se astfel substantele nutritive. Acesta este inceputul companiei sale, fondata in anul 1854 la Lofoten, pe coasta arctica norvegiana, cu cele mai pure ape reci si materie prima de cea mai buna calitate.

Citeste mai mult aici:https://m.sfatulmedicului.ro/mollers

Opiniile exprimate in acest material apartin partenerului nostru. Aceste opinii pot sa nu reprezinte pozitia SfatulMedicului.ro si nici sugestie de achizitie. Va sfatuim ca pentru orice problema medicala, sa consultati intotdeauna un medic, inainte de a incepe sau a schimba un plan de tratament.


Citeste si despre:

Omega-3 si Omega-6: de ce sunt importanti? Omega 3 Cresterea aportului de Omega 3 Cele mai bune surse de Omega-3 #Alegefrumusete cat ai spune „primavara!” – Editia a II-a Imunitatea copiilor, provocarea parintilor. Cum facem fata acestei provocari? Piata farmaceutica din Romania in continua evolutie Studiul Clinic ONTARGET Fitoterapia hiperglicemiilor Creierul, cel mai solicitat organ al omului contemporan Plantele medicinale in terapiile alternative