Tu stii cum sa obtii doza optima de Omega-3 natural?

Actualizat: 25 Aprilie 2023
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Eficacitatea acizilor grasi Omega-3 este demonstrata de peste 15,000 de articole stiintifice. Acizii grasi polinesaturati esentiali Omega-3 au o eficacitate mare in preventia primara si secundara a bolilor cardiovasculare. Multe studii clinice au asociat consumul de ulei de peste cu risc scazut al evenimentelor cardiovasculare.

Foarte important! Cand alegeti un produs pe baza de Omega-3, verificati cu atentie eticheta! De multe ori produsul respectiv (capsule sau varianta lichida) are 1g sau mai mult de ulei de peste / acizi grasi Omega-3, insa cantitatea de DHA si EPA – cei mai importanti acizi grasi Omega-3, este mult mai mica.

Doar 2 capsule de Mller’s OMEGACORE, doza zilnica recomandata, contin 2000 mg ulei de peste si 1320 mg acizi grasi Omega-3 (480 mg DHA, 640 mg EPA), cu cel mai inalt nivel de puritate si prospetime, garantat de Mller’s

De ce sa alegem un supliment cu acizi grasi Omega-3 naturali?

Suplimentarea cu EPA + DHA natural (in forma de t rigliceride) determina o crestere mai mare si mai rapida a indexului Omega-3 comparativ cu suplimentarea cu EPA + DHA de sinteza (in forma de etili-esteri), la aceleasi doze.*

*Neubronner, J et al (2011) Enhanced increase of Omega-3 Index in response to long-term n-3 fatty acid supplementation from triacylglycerides versus ethyl esters, European Journal of Clinica Nutrition 65, p. 247-254.

Ajuta sistemul cardiovascular si mentine nivelul normal al trigliceridelor!

Acizii grasi polinesaturati esentiali Omega-3 au o eficacitate mare in preventia primara si secundara a bolilor cardiovasculare. Multe studii clinice au asociat consumul de ulei de peste cu risc scazut al evenimentelor cardiovasculare, precum: infarctul miocardic, boala coronariana, fibrilatie atriala, aritmie etc. Administrarea zilnica pe perioade mari de timp (1-5 ani) are o contributie mare la scaderea colesterolului si a presiunii sangelui, la scaderea trigliceridelor, imbunatatind circulatia cardiovasculara.
EPA si DHA contribuie la functionarea normala a inimii**

**efectul benefic se obtine in conditiile unui consum zilnic de 250 mg EPA si DHA

Acizii grasi polinesaturati esentiali Omega-3 au o eficacitate mare si pentru:

Calitate norvegiana din 1854

Mller’s este garantia produselor de cea mai inalta calitate. Contin Omega-3 din peste, cea mai bine documentata sursa de acizi grasi esentiali polinesaturati Omega-3.
Istoria uleiului de ficat de cod (Cod Liver Oil – CLO) incepe cu mii de ani in urma, fiind considerat un adevarat dar al naturii de catre locuitorii zonelor arctice si sub-arctice.

Era folosit la aproape orice: de la iluminat lampile, prelucrarea pieilor de animale, tratarea barcilor si a corabiilor pentru a preveni acoperirea lor cu gheata pana la folosirea lui ca medicament, atat pentru oameni cat si pentru animale.

Insa, abia la mijlocul secolului al 19-lea, farmacistul norvegian Peter Joachim Mller a pus bazele productiei moderne de ulei de ficat de cod.

Peter Mller a observat ca locuitorii de pe coasta de vest a Norvegiei se imbolnaveau foarte rar, datorita consumului frecvent de ulei de ficat de cod. Pornind de la aceasta baza, s-a dedicat cercetarii si identificarii metodelor de a produce ulei de ficat de cod cu gust mai bun, de o puritate mai mare si la un pret accesibil. Astfel, a dezvoltat si patentat metoda utilizarii aburului de a extrage uleiul din ficatul de cod proaspat, pastrandu-se astfel substantele nutritive. Acesta este inceputul companiei sale, fondata in anul 1854 la Lofoten, pe coasta arctica norvegiana, cu cele mai pure ape reci si materie prima de cea mai buna calitate.

Citeste mai mult aici:https://m.sfatulmedicului.ro/mollers


Citeste si despre:

Acizii grasi omega-7 Acizii grasi omega 3 Acizii grasi Omega-3 si vitamina D - factori esentiali in cresterea si dezoltarea sanatoasa si armonioasa a copiilor De ce sunt necesari acizii grasi esentiali omega-3 5 beneficii aduse sanatatii de acizii grasi Omega-3 si Omega-6: de ce sunt importanti? Ai tinitus? Acum poti realiza managementul tinitusului cu ajutorul aparatelor auditive Tulburarile cognitive pot fi diagnosticate si tratate din timp in primul oras medical din Romania Omega 3 Cresterea aportului de Omega 3 Cele mai bune surse de Omega-3 De ce aveti nevoie de mai multe grasimi omega-3 in dieta Beneficiile asupra imunitatii ale acizilor Omega 3 din uleiul de peste Consecintele excesului de Omega-3 asupra organismului