Trei cauze ale infectiilor recurente

Actualizat: 28 Septembrie 2022
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate
Dr. Ileana Nasui
Consultant medical:

Dr. Ileana Nasui
Medic Rezident - Medicina Interna

Spitalul Clinic Municipal de Urgență Timisoara

Generalitati


Infectiile urinare, candidozele, herpesul si micozele de la nivelul pielii sunt printre cele mai frecvente infectii recurente. De vina pentru aparitia lor frecventa, la aceeasi persoana, nu este intotdeauna sensibilitatea genetica a individului, ci unele greseli in stilul de viata.

O alimentatie corecta, respectarea unor reguli de igiena care sa limiteze riscul reaparitiei infectiilor, tratarea altor afectiuni conexe care ne slabesc organismul si sustinerea organismului cu suplimente alimentare naturale, ne ajuta sa prevenim recurenta bolilor.

Cele trei cauze ale infectiilor recurente

1. Abuzul de antibiotice

Pentru a face fata atacului agentilor patogeni si celorlalti agresori, organismul si-a perfectionat sistemul lui natural de aparare, sistemul imunitar. Pielea, saliva, lacrimile si microflora intestinala, toate fac parte din sistemul nostru imunitar, insa centrul apararii organismului se concentreaza la nivelul sistemului digestiv.

Aici se afla circa 100 de miliarde de bacterii „bune" care constituie flora intestinala. Iar mentinerea echilibrului la acest nivel este fundamentul unui sistem imunitar rezistent, deoarece impiedica dezvoltarea bacteriilor nocive.

Totusi, rezistenta sistemului nostru de aparare poate fi slabita de unii factori de mediu sau care tin de stilul nostru de viata.

De exemplu, tratamentul indelungat cu antibiotice distruge microflora intestinala si slabeste sistemul imunitar.

Mai mult, poate conduce la rezistenta la antibiotice. In aceasta situatie, bolile pot deveni netratabile fiindca medicamentele existente nu sunt suficient de puternice pentru a controla bacteriile care dobandesc rezistenta. Prin urmare, boala reapare in forme mult mai agresive si mai greu de controlat.

2. O boala cronica

Afectiunile cronice, in mod special cele severe precum cancerul slabesc semnificativ apararea naturala a organismului. Acelasi lucru se intampla si cu persoanele alergice si in cazul celor cu afectiuni autoimune.

De aceea, persoanele afectate se confrunta cu multiple complicatii ale infectiilor. Pentru a evita aceste probleme este necesara sustinerea imunitara cu suplimente alimentare si controlul afectiunilor cronice.

3. Alimentatia incorecta

Deficitele de vitamine, mai ales cand este vorba despre vitaminele A, C si E, dar si de minerale precum cele de magneziu, seleniu, fier, zinc, conduc la slabirea sistemului imunitar.

De aceea, specialistii recomanda ca persoanele care nu pot asimila toate aceste substante nutritive din alimentatie (in special din consumul de fructe si de legume proaspete) sa urmeze periodic cure cu suplimente alimentare nutritionale naturale.


Facilitati de tratament

Clinici si cabinete medicale

Dermavital - Biorezonanta Centru German
Tel: 0213224004
Bucuresti, BRANDUSELOR 6B ETAJ 2 Bucuresti-Sector 3, Bucuresti, 031256, București...

Citeste si despre:

Cele mai frecvente cauze ale sinuzitei 20 de cauze ale durerilor pelvine Stafilococul auriu si alte infectii stafilococice Infectia tractului urinar la tineri si adulti SIDA - Infectia cu Virusul Imunodeficientei Umane (HIV) Limfocitopenia – cauze, simptome, tratament Infectii urinare frecvente? Afla cauzele si cum le poti evita Ozonul in medicina - beneficii si moduri de administrare Aronia si sanatatea cardiovasculara: un remediu pentru hipertensiune Encefalopatia hepatica: simptome, cauze si tratament Infectia cu herpes simplex: cauze, simptome, tratament Cistita: cauze, simptome, tratament si preventie Febra recurenta: cauze si simptomatologie Efectele merisorului in prevenirea si tratarea infectiilor urinare la femei Infectiile urinare la copii - inalte si joase Acupunctura si infectiile urinare