Secretele orgasmului feminin

Actualizat: 26 Iulie 2013
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Generalitati


Secretele orgasmului feminin suscita inca interes pentru ambele sexe, cata vreme el nu se declanseaza la fel de usor precum orgasmul masculin.

Exista o serie intreaga de stimuli si factori psihologici care contribuie la aparitia climaxului feminin, de unde izvorasc si numeroasele mistere ale manifestarii lui.

Unele femei ating orgasmul foarte usor, insa majoritatea gasesc acelasi drum anevoios si prea incurcat, pentru a se stradui pana la capat sa atinga apogeul placerii sexuale.

Orgasmul feminin si preludiul

Insatisfactia sexuala a femeilor in intimitate provine in mare parte din desincronizarea trairilor fizice si mentale cu partenerul de cuplu. Barbatilor le este suficient un singur stimul (vizual, mental, tactil sau olfactiv) pentru a li se trezi libidoul si a fi pregatiti de actul sexual. In schimb, femeile au nevoie de o stimulare sustinuta fizica si emotionala, pentru a obtine excitatia sexuala, lubrifierea vaginala si dispozitia psihica, toate necesare pentru atingerea orgasmului.

Pasii pe care o femeie trebuie sa ii parcurga pentru sanse maxime de a avea orgasm constituie etapa preludiului. Fiecare minut dedicat orgasmului pregateste o femeie pentru declansarea orgasmului. Elementele-cheie ale unui preludiu reusit sunt:

- Stimularea mentala. Complimentele, soaptele incitante, lumanarile, florile proaspete, aromoterapia sau muzica romantica in surdina ofera stimularea mentala absolut obligatorie in obtinerea orgasmului feminin.

- Stimularea tandra. Dezmierdarea simturilor tactile creeaza tensiune sexuala, foarte importanta in obtinerea excitatiei. Imbratisarile, mangaierile, masajul lasciv, atingerea zonelor delicate ale corpului cu materiale fine, stimularea orala a pielii si a altor zone erogene apropie din ce in ce mai mult o femeie de climax.

- Stimularea afectiva. Sarutul este esential unui preludiu reusit, intrucat contribuie atat la excitatia fizicului, cat si la crearea unei conexiuni emotionale cu partenerul. Saruturile in zone ascunse si neasteptate ale corpului produc senzatii foarte placute, care intensifica placerea initiala.

- Stimularea auditiva. La fel de importanta pentru obtinerea orgasmului feminin este si stimularea auditiva. Vocea calda si senzuala, cuvintele incitante si complimentele pot avea un impact puternic asupra libidoului, deseori chiar mai semnificativ decat atingerile propriu-zise si miscarile corpului.

Orgasmul feminin si stimularea punctelor erogene

Exista doua zone-cheie pe corpul feminin, dedicate special obtinerii placerii sexuale. Stimularea lor conduce la producerea orgasmului, daca este realizata corespunzator (lubrifiere, crestere graduala a intensitatii si miscari persistente). Acestea sunt:

- Clitorisul. Un organ de mici dimensiuni cu o concentratie de terminatii nervoase, se regaseste la baza Muntelui Venus, deasupra uretrei. Clitorisul este acoperit de un strat de piele menit sa-l protejeze de suprastimulare, care duce la discomfort maxim si chiar durere. Excitatia clitorisului produce retragerea stratului de piele si umflarea acestuia, intr-o forma similara cu erectia organului sexual masculin.

- Punctul G. Chiar daca se vehiculeaza inca multe controverse referitoare la existenta punctului G, acesta este confirmat de foarte multe femei care au obtinut un orgasm prin stimularea lui. Punctul G este constituit tot dintr-o acumulare de terminatiuni nervoase si este localizat pe peretele superior al vaginului, la circa 5 centimetri distanta de intrarea in vagin.

Orgasmul feminin si pozitiile sexuale

Pozitiile sexuale care cresc sansele obtinerii orgasmului feminin sunt cele care permit o stimulare simultana a celor doua zone erogene principale, acoperite de terminatii nervoase responsabile cu declansarea senzatiilor de placere sexuala. Majoritatea femeilor necesita stimulare clitoridiana concomitenta cu penetrarea (executata de partener sau prin autostimulare), pentru a avea orgasm.

- Pozitia sexuala femeia deasupra. Aceasta pozitie creste semnificativ sansele obtinerii orgasmului, intrucat permite atat stimularea nestingherita a punctului G (prin unghiul de patrudere a organului genital masculin), cat si stimularea clitoridiana prin frictiunea dintre regiunile pelvisului sau masare manuala a clitorisului.

- Pozitia sexuala din spate. Penetrarea din spate produce senzatii foarte placute, eficiente in cresterea intensitatii placerii, pana in punctul atingerii orgasmului. Autostimularea se poate realiza usor din aceasta ipostaza, iar stimularea punctului G este avantajata.

- Pozitia sexuala in poala. Atunci cand femeia se asaza in poala partenerului, declansarea organismului devine foarte posibila. Acest lucru se intampla deoarece penetrarea este foarte profunda, stimularea clitorisului de osul pubian al partenerului este extrem de intensa, iar gradul de intimitate este si el suficient de mare, pentru crearea unei dispozitii psihice propice.

- Pozitia sexuala imbratisati. Intrucat permite un contact al pielii deplin, pozitia sexuala in care barbatul imbratiseaza femeia din spate este una dintre preferatele reprezentantelor sexului frumos. Penetrarea este superficiala, insa sansele atingerii punctului G sunt destul de mari, iar stimularea clitoridiana este si ea nestingherita. Aceasta pozitie sexuala creste si apropierea intima dintre parteneri, oferind o implinire emotionala aparte.

- Pozitia sexuala picioare sprijite pe umeri. Anumite femei resimt o placere intensa in timpul penetrarii foarte adanci, prin care organul sexual masculin patrunde aproape de colul uterin si il atinge prin miscarile sale succesive. Din acest motiv, pozitia sexuala in care femeia isi sprijina picioarele flexate pe umerii partenerului creste si ea sansele obtinerii orgasmului, fiind extrem de satisfacatoare si pentru barbati.

Diversitatea, comunicarea intre parteneri, cresterea gradului de intimitate, afectiunea, tandretea si empatia sunt alte elemente de baza in procesul obtinerii orgasmului feminin. Abia atunci cand corpul si mintea unei femei ajung sa se sincronizeze in simtiri, este posibila si declansarea climaxului sexual.


Citeste si despre:

Menopauza (simptome, substitutie hormonala, tratament alternativ) Ghidul sistemului reproducator masculin Semnele subtile ale nivelului scazut de testosteron 6 reguli importante pentru igiena intima a femeilor Sexul si imbatranirea Ce afectiuni pot fi detectate cu ajutorul unui RMN cerebral Vor putea medicamentele sa creasca dorinta sexuala a femeilor? Fertilitate, disfunctii sexuale Depresia si influenta ei asupra vietii de cuplu Sfaturi pentru tratarea ejacularii premature Orgasmul feminin si masculin