Pasiunea in viata de cuplu dupa nastere

Publicat: 22 Noiembrie 2011 | Actualizat: 22 Noiembrie 2011
Autor: SfatulMedicului

Generalitati


Ingrijirea copiilor poate fi solicitanta atat fizic cat si emotional. In cazul in care copilul nu priveaza parintii de intimitate sau de somn, acesta cu siguranta ii priveaza de posibilitatea de a conversa unul cu altul, de cine romantice, weekenduri linistite si fara graba sau contacte sexuale neprogramate.

Solutii

Iata cinci dintre modalitatile prin care pasiunea din viata de cuplu poate fi reaprinsa.

1. Este dificil ca o femeie sa reintre cu usurinta in rolul de iubita din cel de mama. Cu toate acestea, etapa de tranzitie poate implica modificarea apelativelor celor doi parteneri. Indicat ar fi sa se excluda adresarile de genul "mama" sau "tata" intre cei doi adulti. Aceasta este o modalitate sigura prin care partenerul se poate simti, inca, sexy

2. Filtrati - Sotia ii poate zambi sotului cand acesta vine de la locul de munca sau il poate privi ca la inceputul relatiei lor, cand se reintalneau dupa ce nu s-au vazut o zi intreaga. O imbratisare sau un sarut, interesul pentru activitatile din ziua respectiva ale partenerului sunt alte comportamente care pot avea un rezultat pozitiv

3. Inlaturati rutina - In loc sa devina iubiti, multe cupluri devin parteneri de lucru. Cand se intampla acest lucru, cuplurile transforma viata sexuala intr-o rutina. O solutie ar fi programarea timpului pentru intimitate, atunci cand dintr-o familie fac parte si copiii.

Viata sexuala poate fi in continuare incitanta chiar si pentru parinti: este nevoie doar de putina creativitate si diversitate, schimbarea locului in care are loc in mod normal contactul sexual si chiar reinnoirea garderobei cu lenjerie intima pentru a surprinde partenerul in mod placut.

4. Planificarea zilelor care vor fi petrecute in intimitate cu partenerul - Planificarea poate crea anticiparea, care ar putea fi incitanta pentru parteneri. Cateva ore de doua ori pe saptamana sunt suficiente pentru ca relatia sa nu devina monotona. Cuplurile ar trebui sa petreaca una dintre noptile weekendului fara compania copiilor si un weekend la fiecare trei luni fara copii

5. Nu lasati obstacolele sa va strice programul - Pentru a avea o viata intima sanatoasa dupa nasterea copiilor este normal sa faceti o prioritate din relatia pe care o aveti cu partenerul dvs.

Iata cateva dintre cele mai des intalnite obstacole si cum le puteti rezolva:

- Nu puteti gasi o bona. Multe dintre cupluri gasesc aceasta scuza pentru ca se simt vinovati ca-si parasesc copiii dupa ce au lucrat toata ziua. Cautati si alegeti impreuna cu micutii dvs. o bona. Spuneti-le copiilor ca aveti nevoie sa petreceti singuri o noapte pe saptamana. In timp, copiii se vor obisnui cu acest obicei si vor astepta cu nerabdare sfarsitul de saptamana.

- Nu aveti bani pentru o bona. Multe cupluri nu isi pot permite o bona in fiecare saptamana. O alternativa ar fi sa rugati cu un vecin sau un prieten sa-i supravegheze si sa-i ingrijeasca. Sau stabiliti o regula ferma, de genul "nu deranja" o data pe saptamana, in care micutii nu trebuie sa apeleze la parinti decat in cazuri urgente. In acea seara, copiii pot fi rasfatati cu floricele de porumb, gustari, saci de dormit si vor avea micul dejun pregatit pentru dimineata.

- Nu exista suficient timp. Asigurati-va timp. Treziti-va devreme sau culcati-va mai tarziu. Impartiti responsabilitatile casnice cu partenerul, pregatiti cina copiilor intr-o camera separata de cea in care dvs. aveti o cina romantica, cu partenerul.


Facilitati de tratament

Clinici si cabinete medicale

Cabinet Psihoterapie Iulia Ciornei
Tel: 0755191265
Bucuresti, Zona Piata Universitatii
Cabinet Individual de Psihologie Iuliana Szabo
Tel: 0751026331
Cluj-Napoca, Strada I. C. Bratianu, Nr 6, Apt 4

Medici

Psihoterapeut Iulia Ciornei Iulia Ciornei
Psihologie - Cabinet Psihoterapie Iulia Ciornei
Bucuresti, 0755191265
Psiholog, psihoterapeut Valentin Iordachescu
Psihologie - Cabinet de psihoterapie, psihologie și consiliere
Bucuresti, 0740018132

Servicii si oferte medicale

Email
Clinici
recomandate
Medici
recomandati
Servicii
specializate

5 manageri de top din Romania iesiti din tipare5 manageri de top din Romania iesiti din tipare

Test de gramatica: Poti obtine punctaj maxim?Test de gramatica: Poti obtine punctaj maxim?

Cum ne vorbeste subconstientul?Cum ne vorbeste subconstientul?

Citeste si despre:

Viata sexuala a cuplului - intre placere si frustrare

Libidoul scazut la femei

Importanta Calciului pentru organism

Colesterol crescut la 20 de ani? Dr. Irina Macovei-Dorobantu, cardiolog: In cazul pacientilor cu dislipidemii genetice este necesar screening-ul rudelor de gradul I

Stimuleaza-ti imunitatea cu acest antioxidant: Quercetin cu Zinc

Importanta vietii sexuale

Secretele unei casnicii fericite