Rosii umplute mediteraneene
Actualizat: 19 Noiembrie 2014
Salveaza articol
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate
Bolnavii de hepatita, indiferent de virusul care o cauzeaza, trebuie sa respecte un regim alimentar strict, care sa contribuie la reabilitarea functiilor hepatice.
Se recomanda consumul bogat de fructe proaspete, legume, legume cu verzi si gatite la aburi, cereale integrale, carne slaba sau peste.
Ingrediente
- 2 rosii mari
- 30 grame masline negre fara samburi
- 30 grame ansoa
- 1 ou fiert tare, taiat marunt
- 2 felii de sunca slaba de curcan
- 2 frunze de busuioc proaspat
- 1 ceapa mica, taiata marunt
- 30 ml ulei de masline
Mod de preparare
- Introduceti rosiile in apa fiarta timp de cinci secunde, apoi indepartati-le coaja, ungeti-le cu ulei de masline si presarati un praf de sare.
- Coaceti-le timp de 5 minute la 200 de grade Celsius.
- Indepartati semintele din interiorul lor, pentru a face suficient loc pentru umplutura.
- Procesati maslinele in blender, pastrati un sfert din piure pentru garnisire si amestecati-l pe restul cu oul maruntit si bucatile de ansoa.
- Umpleti rosiile cu aceasta mixtura si mai coaceti-le 5 minute, la aceeasi temperatura.
- Ungeti farfuria cu piureul de masline pastrat, asezati deasupra rosia umpluta si prindeti o felie de sunca in jurul rosiei, ca o esarfa.
- Asezonati cu busuiocul proaspat si ceapa.
- Puteti presara si cativa stropi de ulei de masline.