Adevaruri surprinzatoare despre casnicie

Publicat: 27 Februarie 2013
Autor: SfatulMedicului

Generalitati


Inainte sa decideti sa va casatoriti, credeti ca va cunoasteti partenerul suficient de bine. La urma urmei, sunteti cei mai buni prieteni si ati decis de comun acord sa va petreceti impreuna tot restul vietii. Viata de om casatorit se dovedeste de multe ori a fi plina de dezamagiri neasteptate, dar si de bucurii.

Multi oameni descopera cu uimire chiar si aspecte noi in viata intima a partenerului lor. Iata mai jos si alte surprize sau informatii legate de casnicie pe care inca nu le cunoasteti.

Informatii inedite despre casnicie

- Importanta lucrurilor marunte - Multe cupluri au descoperit ca ceea ce i-a surprins mai mult intr-o casnicie au fost lucrurile marunte care ii iritau. De exemplu, faptul ca partenerul intarzie tot timpul sau nu respecta regulile de igiena pe care celalalt se asteapta sa le respecte, ar putea deveni suparator. De aceea, este important sa nu lasati toate aceste detalii sa va influenteze relatia intr-un mod neplacut. Un prim pas ar fi sa discutati calm cu partenerul si sa gasiti solutii de compromis pentru rezolvarea problemelor.

- Familia de baza - In unele cupluri, parintii sotului, de exemplu, si-ar putea trata nora ca pe fiica pe care nu au avut-o. Desigur, situatia ar putea fi fortata si nenaturala si destul de neplacuta pentru sotie. Este important ca actiunea sotului sa fie asemanatoare cu a unui tampon intre familia de baza si noua familie recent intemeiata cu sotia sa, pentru ca cinele luate impreuna cu parintii sa devina mai confortabile.

- Dublarea grijilor si bucuriilor - Persoanele casatorite au de doua ori mai multe griji: legate de locul de munca atat al sotului/al sotiei, starea de sanatatea a sotului sau a sotiei, respectarea angajamentelor familiale atat ale sotului/ale sotiei etc. Totusi, impartirea acestor griji poate consolida relatia dintre parteneri, iar aceasta va deveni mai profunda.

De asemenea, in cadrul unei familii, responsabilitatile vor fi distribuite intre soti. Astfel si satisfactiile si aspectele pozitive ale vietii se vor dubla. Pentru ca tensiunea sa nu se acumuleze in cadrul unei relatii, ar trebui sa faceti eforturi pentru a discuta si despre alte lucruri importante mai profunde, cum ar fi sentimentele reciproce, scopuri sau planuri pentru viitor.

Este esential sa incercati sa va bucurati de succesele partenerului. Se pare ca acest lucru are efecte pozitive asupra cuplului, comparativ cu situatia in care va sustineti partenerul atunci cand lucrurile nu merg bine. Puteti sa faceti complimente celuilalt si sa-i multumiti atunci cand va face sa va simtiti special, ingrijit sau iubit si puteti sa-i multumiti cand va ajuta la treburile casei.

- Increderea reciproca si angajament pe termen lung - Atunci cand decideti sa va casatoriti trebuie sa constientizati faptul ca aceasta ar putea dura chiar si zeci de ani de zile.

Veti fi casatoriti si atunci cand sotul sau sotia isi va pierde serviciul sau va trece printr-o depresie sau va decide sa reinceapa studiile, atunci cand se vor naste copiii dumneavoastra sau cand acestia vor pleca sa-si intemeieze o familie. Pentru ca relatia sa dureze si sa fie una frumoasa, trebuie sa aveti incredere reciproca unul in celalalt, sa va sustineti unul pe celalalt atunci cand este nevoie si sa va sprijiniti cand este cazul. Este foarte important pentru sot sau sotie sa cunoasca faptul ca se poate baza pe ajutorul neconditionat al celuilalt, indiferent de greutatea sau dificultatea situatiei in care se afla.


Facilitati de tratament

Clinici si cabinete medicale

Cabinet de psihoterapie, psihologie și consiliere
Tel: 0740018132
Bucuresti, Str. Grădinarilor Nr. 33, Sector 3
Cabinet Psihoterapie Iulia Ciornei
Tel: 0755191265
Bucuresti, Zona Piata Universitatii

Medici

Psiholog Jeles Simona
Psihologie - Cabinet Psihologic Psiholog Jeles Simona
Bucuresti, 0721797981
Psiholog, psihoterapeut Valentin Iordachescu
Psihologie - Cabinet de psihoterapie, psihologie și consiliere
Bucuresti, 0740018132

Servicii si oferte medicale

Email
Clinici
recomandate
Medici
recomandati
Servicii
specializate

Citeste si despre:

MedLife anunta concluziile primei etape in studiul privind raspunsul imun al organismului dupa vaccinarea anti-COVID-19 La cat timp se face rapelul daca ne-am infectat cu COVID-19 intre doze? Oficial: Romania va continua vaccinarea cu AstraZeneca, pentru toate categoriile de varsta! Oxford intrerupe testele clinice cu vaccinul AstraZeneca pe copii si adolescenti MedLife a identificat alte 92 de cazuri cu tulpina britanica din 92 de probe noi secventiate Lupta cu kilogramele dupa nastere - ce medicamente de slabit sunt recomandate Mentine-ti ficatul sanatos! Dr. Alina Oprescu, cardiolog pediatru: Sindromul inflamator multisistemic (PIMS) poate aparea la copii si la 2-3 luni dupa infectia cu COVID-19 Testarea pentru COVID in farmacii ar putea incepe intr-o saptamana Ce ar trebui sa stii despre variantele si mutatiile SARS-CoV-2? Care este calea cea mai usoara prin care se transmite coronavirusul? Ce poti face pentru a nu te infecta? Persoanele imunizate complet ar putea renunta la masca in spatii inchise? Ce spune Valeriu Gheorghita Vaccinarea anti-COVID la copiii intre 12 si 15 ani ar putea incepe in aceasta vara