Ortodontia - indreptarea si corectarea pozitiei dintilor

Actualizat: 05 Noiembrie 2018
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate
Consultant medical:

Dr. Daciana Velisarato
Medic specialist ortodont

Velvet Dental

Ortodontia se ocupa cu indreptarea si corectarea pozitiei dintilor. Afectiunile de acest gen sunt frecvente la copii si adolescenti. Parintii trebuie sa fie foarte atenti cu dintii copiilor lor si sa-i indrume si invete inca de mici sa ii ingrijeasca.

Inghesuirile si ocluziile incorecte dentare afecteaza in timp sanatatea dintilor, a gingiilor si a articulatiei temporo-mandibulare. O masticatie deficitara poate avea urmari asupra integritatii tubului digestiv.

Progresul tehnicii permite astazi corectarea spectaculoasa, fara durere a anomaliilor dento-maxilare. Aparatele dentare sunt aproape invizibile, realizate din materiale translucide, de culoarea dintilor.

In timpul copilariei si adolescentei, oasele maxilare cresc si se maturizeaza, de aceea este mai usor de modificat pozitia dintilor in aceasta etapa.

In cazul adultilor tratamentul poate sa dureze mai mult, pentru ca oasele maxilare si-au intrerupt cresterea. Tratamentul este recomandat deoarece pe termen lung afectiunile netratate pot duce la aparitia unor defecte de vorbire, predispozitie pentru formarea tartrului, implicit a cariilor.


Facilitati de tratament

Clinici si cabinete medicale

CITY DENTAL CLINIC
Tel: 0724223006
Targu Jiu, Str.22 Decembrie 1989 , Nr.23
DENTAL CROWN HEALTH
Tel: 0764800048
Bucuresti, CAMIL RESSU 27B

Citeste si despre:

Indreptarea dintilor in cele mai vechi timpuri Cand trebuie sa mergem cu copilul la ortodont? Informatii despre aparatul dentar Fatete de portelan Tipuri de aparate dentare si situatiile in care sunt recomandate Ortodontia la adulti Tratamentul ortodontic: tehnica linguala Tabara care readuce zambetul pe fetele seniorilor Dictonul “nicio masa fara peste”- mai actual ca niciodata Dantura de revista: scurt ghid privind optiunile de tratament ortodontic Descoperirea chirurgico-ortodontica a caninilor inclusi De ce este importanta colaborarea dintre dentistul tau si medicul ortodont? Estetica in stomatologie - o abordare interdisciplinara Ce se ascunde in spatele unui zambet minunat? Tartrul si detartrajul Zambetul este oglinda sufletului
Cere sfatul medicului ×