Micul dejun al copilului, idei si trucuri pentru mamici

Actualizat: 01 Aprilie 2021
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Generalitati


Mananca la micul dejun! Este cea mai importanta masa a zilei! De ce auzim asta tot timpul in jurul nostru?

Ei bine, in timpul zilei si chiar si peste noapte, corpul tau epuizeaza toti nutrientii adunati in ziua respectiva. Asa ca dimineata ai nevoie de o masa bogata care sa-ti dea energia pentru o noua zi. Asadar, cu totii ar trebui sa servim micul dejun inainte de a pleca de acasa. Acest lucru este cu atat mai important in cazul copiilor, care sunt in plin proces de crestere.

Servirea micului dejun in fiecare dimineata asigura o dezvoltare si o crestere aromonioasa a copilului.

Ce ar trebui sa manance copiii la micul dejun?

Orice mic dejun e mai bun decat nimic! Asa ca si atunci cand v-ati trezit tarziu sau pofta de mancare lipseste cu desavarsire, ofera-i copilului cel putin un sandvis. Alte idei sanatoase de mic dejun sunt: cerealele, fructele si legumele, laptele, branza si iaurtul.

De asemenea, un suc de portocale la micul dejun va face ca micutul tau sa fie plin de viata pentru intreaga zi.

Idei pentru micul dejun
Ou fiert;
Paine prajita;
Clatite cu sunca si oua;
Cereale integrale cu lapte;
Iaurt cu fructe sau nuci;
Sandvisuri cu branza;
Omleta;
Salata de fructe cu iaurt;
Paine cu unt de arahide sau crema de branza;
Rosii si masline;
Peste marinat.

Ce poti sa faci pentru copilul tau?

In primul rand, fii un exemplu pentru el: mananca si tu la micul dejun, in fiecare zi. Faceti din servirea micului dejun un obicei zilnic, o rutina, la fel ca spalatul pe dinti, imbracatul si pieptanatul.

Explica-i micutului tau importanta acestei mese in dezvoltarea sa. Poti opta si pentru exemple din desenele animate care ii plac spunandu-i ca si personajele respective servesc micul dejun in fiecare dimineata si de aceea sunt puternice, vesele si pline de viata.

Apoi, nu te simti obligata sa prepari chestii complicate pentru micul dejun al copilului. Serveste preparate simple, bogate in nutrienti, rapid si usor de facut si de mancat dimineata.

Asigura-te totusi ca va treziti suficient de devreme pentru a pregati si a servi micul dejun. Nu iti lasa copilul sa manance in fuga.

Copiilor le place varietatea asa ca nu-ti fie teama sa experimentezi diferite retete. Tine minte doar ca ele trebuie preparate rapid, trebuie sa fie usor de mancat si mai ales sanatoase!

Tine intotdeauna cont de parerea copilului tau si incearca sa-i pregatesti la micul dejun ceea ce isi doreste, in masura in care acest lucru este posibil. Astfel, vei avea sanse mai mari de reusita.

Autor: Oana Ispir

Opiniile exprimate in acest material apartin partenerului nostru. Aceste opinii pot sa nu reprezinte pozitia SfatulMedicului.ro si nici sugestie de achizitie. Va sfatuim ca pentru orice problema medicala, sa consultati intotdeauna un medic, inainte de a incepe sau a schimba un plan de tratament.


Citeste si despre:

4 alternative inteligente pentru micul dejun De ce este micul dejun cea mai importanta masa a zilei Cele mai bune alimente pentru micul-dejun Alegerile de la micul-dejun si scaderea in greutate Ce poti sa prepari pentru micul dejun rapid si sanatos Importanta micului-dejun pentru copilul tau Idei pentru un mic-dejun sanatos si consistent O vizita de referinta: Dr. Richard G. Fessler, pionier in neurochirurgie, la Bucuresti Cum iti protejeaza pigmentul macular ochii in fiecare zi De ce este micul dejun atat de important pentru sanatate si silueta 10 idei de mic dejun care sfideaza senzatia de foame Ce sa consumati la micul dejun pentru intarirea imunitatii organismului Idei de mic dejun pentru persoanele care nu pot manca dimineata 27 de idei pentru un mic dejun gustos si sanatos Ofera-le micilor tai eroi un mic dejun la 'inaltime' Pierderea in greutate: importanta servirii micului-dejun