Noi cazuri de poliomielita in Siria. Organizatia Mondiala a Sanatatii ia masuri

Actualizat: 30 Octombrie 2013
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Organizatia Mondiala a Sanatatii a confirmat cateva zeci de cazuri de imbolnaviri de poliomielita in Siria. In jur de 20 de persoane, majoritatea copii, au contactat poliomielita in ultima perioada, ceea ce ridica ingrijorari cu privire la izbucnirea unei noi epidemii.

Desi poliomielita este considerata o boala infectioasa aflata pe punctul de a fi eradicata, in continuare apar cazuri de imbolnaviri, in special in tarile mai putin dezvoltate.

Ca urmare a celor 22 de cazuri de poliomielita inregistrate in Siria, Organizatia Mondiala a Sanatatii va implementa rapid un program de vaccinare, nu doar in zonele afectate, ci si in alte regiuni din tara, ca o masura de stopare a imbolnavirilor.

In Siria nu au mai existat focare de poliomielita din anul 1999, insa razboiul civil a ingreunat munca medicilor in ceea ce priveste imunizarea. Si cum virusul a fost deja depistat in tari precum Nigeria, Pakistan si Afganistan, el poate fi importat cu usurinta, conform medicului William Schaffner, specialist in boli infectioase de la Centrul Medical Vanderbilt, din Nashville, SUA.

Mai multe informatii gasiti pe Stop Gripa


Citeste si despre:

Cum se manifesta poliomielita si cat de grave sunt complicatiile? Poliomielita (paralizia infantila) – infectia cu virusul poliomielitic Poliomielita anterioara acuta: cauze, simptome si preventie Poliomielita anterioara acuta, o maladie virala SPUNE DA VACCINARII! Medicii urologi actualizeaza modul in care trateaza Infectia urinara – Iata ce trebuie sa stii Top 5 greseli frecvente in alegerea sabotilor medicali si halatelor medicale – si cum le poti evita Vaccinarea antipoliomielita (vaccinare inclusa in programul national de imunizari) Sindromul post-polio Scolioza - recuperare prin kinetoterapie Ce cauzeaza paralizia temporara Sfaturi de calatorie pentru vacante in deplina siguranta