Sustinerea invatamantului prescolar

Publicat: 11 Noiembrie 2008
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

A fost publicata in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 739 din 31.10.2008.

Parlamentul Romaniei adopta prezenta lege.

ARTICOLUL 1.

Prezenta lege reglementeaza masurile privind sustinerea invatamantului prescolar.

ARTICOLUL 2.

Societatile comerciale cu un numar minim de 200 de angajati pot infiinta in cadrul lor gradinite de copii.

ARTICOLUL 3.

Societatile comerciale care infiinteaza in cadrul lor gradinite de copii dispun de autonomie organizatorica si functionala in ceea ce priveste managementul acestora, in conditiile legii.

ARTICOLUL 4.

(1) Societatile comerciale care infiinteaza in cadrul lor gradinite de copii sunt scutite de la plata impozitului pe profitul reinvestit in domeniul invatamantului prescolar.
(2) Pentru investitiile realizate se intocmeste anual un raport, care se prezinta Ministerului Educatiei, Cercetarii si Tineretului.

ARTICOLUL 5.

Gradinitele infiintate se supun evaluarii si controlului, in conditiile legii.

ARTICOLUL 6.

Metodologia de aplicare a masurilor stabilite prin prezenta lege se elaboreaza de Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului si de Ministerul Economiei si Finantelor si se aproba prin hotarare a Guvernului, in termen de 30 de zile de la intrarea in vigoare a prezentei legi.

ARTICOLUL 7.

Prezenta lege se aplica incepand cu anul scolar 2009-2010.

Aceasta lege a fost adoptata de Parlamentul Romaniei, cu respectarea prevederilor ARTICOLUL 75 si ale ARTICOLUL 76 alin. (1) din Constitutia Romaniei, republicata.


PRESEDINTELE CAMEREI DEPUTATILOR
BOGDAN OLTEANU

PRESEDINTELE SENATULUI
NICOLAE VACAROIU

Bucuresti, 28 octombrie 2008.

Citeste si despre:

Regulamentul de organizare si functionare a invatamantului prescolar Legea invatamantului Regulamentul de organizare si functionare a unitatilor de invatamant preuniversitar Asistenta medicala a prescolarilor, elevilor si studentilor Normele de igiena privind unitatile pentru ocrotirea, educarea si instruirea copiilor si tinerilor Tulburarea cu deficit de atentie, hiperactivitate (ADHD) Aspecte ale ingrijirii persoanelor cu paralizie cerebrala Cum protejam intestinul de agresiuni, in timpul tratamentului cu antibiotice Rezultate vizibile asupra celulitei cu o noua combinatie de uleiuri, 100% naturale Intoarcerea la scoala sau la gradinita in pandemie - sfaturi pentru familie si pentru copii Instructiuni de aplicare a unor prevederi din Normele metodologice de aplicare a legislatiei privind sustinerea familiei in vederea cresterii copilului Vitaminele sustin un mod de viata sanatos Ordonanta de urgenta nr. 148 din 3 noiembrie 2005 privind sustinerea familiei in vederea cresterii copilului Sustinerea psihologica in oncologie ImmunoMix Plus – Eficacitate maxima in sustinerea imunitatii organismului Top 10 alimente care sustin sistemul imunitar