Indemnizatia pentru cresterea copilului

Publicat: 06 Noiembrie 2008
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Publicata in Monitorul Oficial Partea I nr. 746 din 04.11.2008

Parlamentul Romaniei adopta prezenta lege.

ARTICOLUL I.

Alineatul (1) al art. 1 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 148 din 3 noiembrie 2005 privind sustinerea familiei in vederea cresterii copilului, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 1008 din data de 14 noiembrie 2005, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 7/2007, se modifica si va avea urmatorul cuprins:

- La articolul 1, alineatul (1) se modifica si va avea urmatorul cuprins:

„(1) Incepand cu data de 1 ianuarie 2009, persoanele care, in ultimul an anterior datei nasterii copilului, au realizat timp de 12 luni venituri profesionale supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, beneficiaza de concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani sau, in cazul copilului cu handicap, de pana la 3 ani, precum si de o indemnizatie lunara in cuantum de 600 lei sau, optional, in cuantum de 85% din media veniturilor realizate pe ultimele 12 luni".

ARTICOLUL II.

Pot beneficia de prevederile art. 1 alin. (1) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 148/2005 privind sustinerea familiei in vederea cresterii copilului, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 7/2007, precum si cu modificarile aduse prin prezenta lege, si persoanele care se afla in plata la data intrarii in vigoare a prezentei legi.

Citeste si despre:

Plafonarea indemnizatiei pentru cresterea copilului si alte masuri financiar-bugetare Ordonanta de urgenta nr. 148 din 3 noiembrie 2005 privind sustinerea familiei in vederea cresterii copilului Instructiuni de aplicare a unor prevederi din Normele metodologice de aplicare a legislatiei privind sustinerea familiei in vederea cresterii copilului Documentele pentru dobandirea calitatii de asigurat respectiv de asigurat fara plata contributiei. Executare silita pentru incasarea sumelor datorate la Fondul national unic de asigurari sociale de sanatate Acordarea tichetelor cadou si a tichetelor de cresa Contract colectiv de munca unic la nivel national pe anii 2007-2010 nr. 2895/2006 Regulamentul de organizare si functionare a unitatilor de invatamant preuniversitar Vacante sanatoase – unde sa mergi? Program de internship destinat studentilor farmacisti pentru dezvoltarea abilitatilor profesionale, in vederea unei cariere de succes Infiintarea, organizarea si functionarea Scolii Nationale de Sanatate Publica si Management Sanitar Cresterile salariale ce se vor acorda personalului din invatamant Legea concediului paternal Calendarul si Metodologia de organizare si desfasurare a examenului de bacalaureat - 2009 Organizarea si efectuarea garzilor in unitatile publice din sectorul sanitar Excesul de fructe si cresterea in greutate Cresterea copiilor. Sfaturi utile pentru familiile monoparentale