Riscul anomaliilor fetale poate fi crescut de catre amniocenteza

Publicat: 13 August 2007
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate


anomalii,fetale,aminoecntezaAmniocenteza efectuata inainte de saptamanile 14 si 15 de sarcina creste riscul aparitiei anomaliilor posturale si al afectiunilor pulmonare la fat. Pana in prezent nu s-a putut dovedi daca si biopsia vilozitatilor coriale creste riscul morbiditatii fetale. Aceste rezultate au fost obtinute in urma unui studiu ce a cuprins un numar de 21748 de femei la care s-a efectuat amniocenteza si 1984 de femei la care s-a efectuat biopsia vilozitatilor coriale.
In acest studiu cercetatorii au observat o rata de crestere de 1,32 pentru malformatiile musculo-scheletale mai ales in cazul amniocentezei efectuate inainte de 14 saptamani de gestatie. Afectiunile respiratorii care includ pneumonia neonatala, aspirarea de meconiu, atelectazia si tahipneea au fost intalnite mult mai frecvent la copiii ale caror mame au suportat amniocenteza, in special in cazul efectuarii acesteia in saptamanile 14 si 15 de gestatie.


Citeste si despre:

Ecografia fetala Anemia fetala Amniocenteza – metoda invaziva de diagnostic Sindromul Turner Sensibilizarea la antigenul Rh in timpul sarcinii #roboterapeut, un aparat de top in orasul medical, care te ajuta sa mergi mai departe, mai usor! Urgenta stomatologica. Semnele care ar trebui sa te trimita imediat la dentist Preeclampsia si hipertensiunea arteriala in timpul sarcinii Sarcina multipla: gemeni, tripleti Sindromul Down - mongolismul Sarcina - Luna a IV-a Sarcina - Luna a VI-a Sarcina - Luna a V-a
Cere sfatul medicului ×