Mersul cu bicicleta si fertilitatea la barbati

Publicat: 10 Octombrie 2011
Autor: SfatulMedicului

Generalitati


Mersul cu bicicleta este una dintre cele mai sanatoase metode de a face miscare si are o multime de beneficii pentru sanatate. In mod paradoxal, nu acelasi lucru este valabil si pentru sanatatea sexuala a barbatilor. Se pare ca obiceiul zilnic de a merge cu bicicleta poate fi o cauza a infertilitatii masculine.

Mersul cu bicicleta si fertilitatea barbatilor

Conform specialistilor, ciclismul poate fi adaugat in tabloul etiologic al infertilitatii la barbati. Pe langa patologia clasica si stilul de viata defectuos, exista un risc destul de crescut in opinia multora, ca pedalatul sa devina o cauza a incapacitatii barbatilor de a procrea.

Pedalatul constant si intens poate diminua productia de sperma. Pe langa faptul ca este mai putina cantitativ, este si de o calitate mai slaba, pentru ca ii sunt afectate toate proprietatile. Mersul pe bicicleta afecteaza calitatea spermei prin in cresterea temperaturii corporale si frictiunea testiculelor de saua bicicletei. Pentru a functiona corespunzator, testiculele trebuie sa aiba o temperatura constanta si sa fie pastrate cat mai "la rece".

Medicii sustin ca numai pedalatul intens, zilnic, pe portiuni lungi de drum poate cauza infertilitate la barbati. In schimb, plimbarile ocazionale nu prezinta pericol pentru ei.

Masuri de siguranta pentru protejarea fertilitatii in timpul mersului cu bicicleta

Plimbatul cu bicicleta poate fi mai sigur pentru fertilitatea barbatilor, daca se respecta cateva reguli importante:
- se aleg pantaloni largi, care nu pun presiune pe testicule, si din materiale naturale si fluide;
- se alege o sa speciala pentru barbati, mai lata si mai comoda;
- se evita strazile si zonele cu denivelari, in care riscul de leziuni testiculare creste, din cauza balansarilor continue pe sa;
- se fac pauze frecvente, timp in care se merge pe jos, pe langa bicicleta.

Pentru cei care prezinta un risc crescut de a suferi probleme serioase ale testiculelor, se recomanda alte forme de miscare, ca de exemplu inotul sau alergarile.


Citeste si despre:

Infertilitatea masculina Durere sub coaste in partea dreapta? Cand ar trebui sa te ingrijoreze durerea de ficat Mentine-ti sistemul nervos sanatos cu solutii naturale! Solutii eficiente pentru afectiunile parului Va simtiti obositi tot timpul? Cauze generale ale infertilitatii masculine
TEST PCR
REAL TIME PCR-COVID-19
rezultat in 24h
280
249 lei