Mersul cu bicicleta si fertilitatea la barbati

Actualizat: 10 Octombrie 2011
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Generalitati


Mersul cu bicicleta este una dintre cele mai sanatoase metode de a face miscare si are o multime de beneficii pentru sanatate. In mod paradoxal, nu acelasi lucru este valabil si pentru sanatatea sexuala a barbatilor. Se pare ca obiceiul zilnic de a merge cu bicicleta poate fi o cauza a infertilitatii masculine.

Mersul cu bicicleta si fertilitatea barbatilor

Conform specialistilor, ciclismul poate fi adaugat in tabloul etiologic al infertilitatii la barbati. Pe langa patologia clasica si stilul de viata defectuos, exista un risc destul de crescut in opinia multora, ca pedalatul sa devina o cauza a incapacitatii barbatilor de a procrea.

Pedalatul constant si intens poate diminua productia de sperma. Pe langa faptul ca este mai putina cantitativ, este si de o calitate mai slaba, pentru ca ii sunt afectate toate proprietatile. Mersul pe bicicleta afecteaza calitatea spermei prin in cresterea temperaturii corporale si frictiunea testiculelor de saua bicicletei. Pentru a functiona corespunzator, testiculele trebuie sa aiba o temperatura constanta si sa fie pastrate cat mai "la rece".

Medicii sustin ca numai pedalatul intens, zilnic, pe portiuni lungi de drum poate cauza infertilitate la barbati. In schimb, plimbarile ocazionale nu prezinta pericol pentru ei.

Masuri de siguranta pentru protejarea fertilitatii in timpul mersului cu bicicleta

Plimbatul cu bicicleta poate fi mai sigur pentru fertilitatea barbatilor, daca se respecta cateva reguli importante:
- se aleg pantaloni largi, care nu pun presiune pe testicule, si din materiale naturale si fluide;
- se alege o sa speciala pentru barbati, mai lata si mai comoda;
- se evita strazile si zonele cu denivelari, in care riscul de leziuni testiculare creste, din cauza balansarilor continue pe sa;
- se fac pauze frecvente, timp in care se merge pe jos, pe langa bicicleta.

Pentru cei care prezinta un risc crescut de a suferi probleme serioase ale testiculelor, se recomanda alte forme de miscare, ca de exemplu inotul sau alergarile.


Citeste si despre:

Infertilitatea masculina Va simtiti obositi tot timpul? Cauze generale ale infertilitatii masculine Cum functioneaza exercitiile cardio Simptomele leziunilor cerebrale Afectiuni ale tendonului lui Achile Artroza soldului (coxartroza) Viata bate filmul! Urmareste „Nephro”, un scurtmetraj inspirat din experientele reale ale pacientilor dializati Cei mai importanti medici din Romania in imagistica sanului prezenti la Bucuresti cu ultimele noutati in domeniu Sfaturi pentru exercitii fizice iarna Sindromul dureros patelofemural Dezvaluirea secretelor celor care fac miscare Exercitii pe care le poti face in intimitatea caminului tau Pregateste-te de toamna! Oboseala constanta - cauze posibile Sfaturi pentru imbunatatirea vietii sexuale