Maraviroc, un medicament experimental pentru infectia cu HIV

Publicat: 14 Decembrie 2006
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

O lucrare clinica internationala despre Maraviroc va fi data publicitatii de catre Pfizer lunile viitoare.

Maraviroc este un medicament inhibitor al receptorilor CCR5 – zone securizate de pe suprafara celulelor – avand cu o potenta actiunile anti-HIV de tip 1. Antagonistii CCR5 blocheaza patrunderea virusului in leucocite, unde HIV se multiplica, distrugand sistemul imunitar.

Maraviroc este primul agent din clasa lui care a fost testat la persoane infectate cu HIV. Momentan este inca in faza a treia de dezvoltare clinica.

Rezultatele preliminare ale primei faze de cercetare au fost prezentate in 2003, iar cele ale fazei a doua in 2004. In studiile clinice din cele doua faze medicamentul a fost bine tolerat de persoanele carora li s-a administrat si activitatea virala a celulelor a intarziat dupa incetarea administrarii, fapt care indica blocarea pentru un timp a multiplicarii virusului.


Citeste si despre:

Antiretroviralele HIV – aderenta la tratament si efectele secundare Morfinomimetice Probiotice, prebiotice si enzime digestive: de ce sunt atat de importante pentru sanatatea organismului? De ce merg romanii la stomatolog? Pentru un zambet ca la Hollywood Polineuropatia alcoolica Infertilitatea - sterilitatea