Noi sperante de tratament, a hepatitei virale C

Publicat: 27 Martie 2008
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Un nou medicament antiviral, aduce noi sperante in tratarea mai multor boli, de la afectiuni cardiace pana la cancer.
Medicamentul ataca o clasa de molecule descoperite recent, numite MicroARN (miARN). Studii efectuate pe maimute, au aratat ca aceasta terapie este eficienta si sigura.
Cu toate ca a fost descoperit acum 15 ani (la o specie de viermi rotunzi), abia acum s-a dovedit ca miARN este implicat in exprimarea, a cateva mii de gene umane.
Un studiu desfasurat pe o populatie de maimute africane, a demonstrat eficienta medicamentului, impotriva miARN. Foarte important, este faptul ca folosirea medicamentului nu a avut efecte secundare, pentru populatia de maimute. Teste de sange, hepatice si renale nu au aratat nici o modificare patologica.
Cu toate ca in cazul maimutelor, medicamentul a fost utilizat experimental, pentru scaderea colesterolului, in cazul oamenilor se doreste, pentru inceput testarea lui in tratamentul hepatitei C.
Intai este nevoie ca medicamentul sa fie testat pe voluntari sanatosi, apoi pe oameni infectati cu virusul hepatic C.
Daca nu apar efecte secundare si medicamentul isi dovedeste eficienta in tratarea hepatitei C, se estimeaza ca in 5 ani v-a fi gasit in farmacii.


Citeste si despre:

Hepatita B si noile ghiduri de tratament De ce platim mai mult pe tratamentele dentare? 25 de antibiotice descoperite recent de cercetatori, o speranta noua pentru medicina Hepatita virala C (etiologie, simptome, factori de risc, mod de transmitere si algoritm de tratament) Mituri si realitati despre contactarea, simptomele si tratamentul HIV/SIDA Mania disforica – simptome, cauze si tratament Dependenta de jocuri de noroc: semne, modalitati de tratament si gestionare #roboterapeut, un aparat de top in orasul medical, care te ajuta sa mergi mai departe, mai usor! Urgenta stomatologica. Semnele care ar trebui sa te trimita imediat la dentist Scolioza - recuperare prin kinetoterapie Caderea parului Cancerul osos Dependenta de dragoste si sex Ingrijirea pacientilor muribunzi Depresia postpartum (dupa nastere) Vaccinarea in prevenirea hepatitei virale B
Cere sfatul medicului ×