Hepatita C, tratata mai usor printr-o combinatie unica de medicamente

Actualizat: 22 Ianuarie 2014
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Hepatita C este o boala contagioasa cauzata de infectarea cu VHC (virusul hepatitei C) care afecteaza sever ficatul. Tratamentul pentru hepatita de tip C ar putea fi simplicat substantial, printr-o noua combinatie unica de medicamente, descoperita de cercetatorii americani de la Universitatea John Hopkins.

Noul tratament descoperit de oamenii de stiinta din Centrul John Hopkins pentru Hepatita Virala ar putea scapa pacientii de injectiile saptamanale, efectele secundare si nenumaratele pastile pe care trebuie sa le administreze pentru a gestiona boala.

Noul studiu, publicat in New England Journal of Medicine, relateaza ca noul tratament, bazat pe asocierea a doua medicamente antivirale experimentale, daclatasvir si sofosbuvir, s-a dovedit eficace si sigur in tratarea hepatitei C.

Terapia inovatoare s-a dovedit eficace chiar si in formele severe ale bolii, in fata carora tratamentele coventionale, cu trei tipuri de medicamente, au esuat.


Citeste si despre:

Informatii esentiale despre biopsia hepatica Hepatitele Insuficienta hepatica Includerea in tratamentul antiviral pentru hepatitele cronice Hepatita B si noile ghiduri de tratament Interviu acordat SfatulMedicului.ro de catre Directorul Centrului de Chirurgie Generala si Transplant Hepatic Fundeni, Prof. Dr. Irinel Popescu Chemoembolizare hepatica - solutia nechirurgicala a tumorilor hepatice! Echipa de medici specialisti – Secretul unui zambet sanatos si de durata la Clinica Dr. Lupu Implanturi dentare: Sfaturi de la Dr. Buza pentru prevenirea pierderii osoase dupa extractia dentara Hepatita B - Sa cunoastem realitatea! Relatia dintre hepatita C si hepatita autoimuna Encefalopatia hepatica sau coma hepatica Insuficienta hepatica si leziuni ale ficatului - semne si simptome Hepatita cronica cu virus B - cum se pune diagnosticul? Anemia din ciroza hepatica Raspunsuri la intrebari frecvente despre bolile hepatice