Vaccinarea contra infectiei cu HPV, ideala din adolescenta pana la 26 de ani

Publicat: 10 Septembrie 2013

Infectia cu Human Papilloma Virus (HPV) este una dintre principalele cauze ale cancerului de col uterin, insa exista o metoda sigura si eficienta de prevenire a imbolnavirii. Este vorba despre vaccinarea contra infectiei cu HPV.

Aceasta este recomandata in special fetitelor de 12 ani, deoarece se considera ca la aceasta varsta cele mai multe dintre ele nu si-au inceput viata sexuala.

Vaccinul anti-HPV da cele mai bune rezultate atunci cand este administrat inainte de inceperea vietii sexuale, insa studii recente arata ca de la 15 ani si pana la 26 de ani este bine ca femeile sa beneficieze de acest vaccin, intrucat ele sunt mai expuse la contactarea infectiilor cu HPV, odata cu debutul vietii sexuale.

Trebuie stiu faptul ca ca vaccinul nu poate trata nici infectia cu Human Papilloma Virus, nici cancerul de col uterin. Astfel, imunizarea este eficienta doar atunci cand infectia nu exista in organism. Pentru femeile care si-au inceput viata sexuala, analizele medicale recomandate de medicul ginecolog pot arata daca exista sau nu o infectie.

Asadar, este indicat ca adolescentele si femeile cu varste de pana la 26 de ani sa se imunizeze impotriva HPV. In ciuda anumitor polemici, studiile nu au aratat ca vaccinul HPV ar avea un impact negativ asupra starii de sanatate a femeilor imunizate.

"Sunt de parere ca imunizarea femeilor pana la 26 de ani impotriva infectiei cu HPV este un mare pas inainte. De fiecare data cand isi fac testul Papanicolau se tem de rezultatul pe care il vor obtine. Cred ca toate femeile se ingrijoreaza atunci cand asteapta rezultatele testului, insa de acum inainte pot fi mai linistite, daca isi fac vaccinul", a declarat Dr. Monika Naus, medic specialist la Centre For Disease Control din provincia Columbia Britanica, din Canada.

De altfel, in aceasta regiune vaccinul impotriva infectiei HPV a devenit obligatoriu si gratuit si pentru femeile de 26 de ani, tocmai din dorinta de scadea rata de imbolnavire de cancer cervical.

Mai multe informatii gasiti pe Stop Gripa


Email

Citeste si despre:

Infectia cu HPV: simptome, cauze, investigatii si tratament Diagnosticarea infectiilor cu HPV si preventia cancerului de col uterin Topul celor mai eficiente remedii naturale contra infectiilor vaginale Hemoroizii se pot vindeca! Hemoroizii. Tratament si mod de prevenire De ce sa mergi la dentist in pandemie? Ce anticorpi apar in urma infectiei cu SARS-CoV-2 si cand se dezvolta? Explicatiile specialistilor MedLife Solutii naturale pentru parazitoze Alcoolul si adolescentii HPV Infectia cu COVID-19: masuri de urmat atunci cand mergi la spital Depresia la adolescenti Cum se reflecta abuzurile din copilarie in relatiile varstei adulte