Gripa ar putea fi prevenita cu o bautura obtinuta din muraturi

Actualizat: 07 Noiembrie 2013
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Gripa ar putea fi prevenita pe viitor cu o bautura probiotica obtinuta din muraturi specifice bucatariei japoneze. Mai exact, oamenii de stiinta au descoperit ca o bacterie din napul japonez murat creste imunitatea organismului si contribuie la combaterea eficienta a virusului influenza, responsabil pentru declansarea gripei.

Mai multi cercetatori de la compania japoneza Kagome considera ca bacteria Lactobacillus brevis, prezenta in napul japonez murat (suguki), creste productia de molecule ale sistemul imunitar, inclusiv cea a anticorpilor responsabili pentru combaterea virusului gripei.

Cand o anumita tulpina a bacteriei Lactobacillus brevis este consumata de soareci, aceasta are o actiune protectoare impotriva gripei, a declarat autorul studiului, profesorul Naoko Waki, potrivit express.co.uk.

El sustine ca soarecii care au fost hraniti cu aceasta bacterie timp de 14 zile inainte sa contacteze virusul gripei au manifestat simptome mult mai usoare ale bolii. Acum, se fac mai multe teste pe subiecti umani pentru a se stabili daca aceasta bacterie din banalul nap japonez murat este eficienta si pentru oameni.

Bacteria, benefica si in cazul tulpinilor H1N1 si H7N9

Oamenii de stiinta japonezi sunt de parere ca bacteria din muraturile japoneze este suficient de puternica incat sa previna si gripele generate de temutele tulpini H1N1 si H7N9.

Japonezii sunt mari amatori de napi murati, pe care ii considera adevarati aliati ai sanatatii si ii consuma de generatii intregi, insa cercetatorii abia acum incep sa explice de unde are aceasta muratura atat de multe beneficii.

In urma analizelor, ei au descoperit ca bacteria Lactobacillus tolereaza foarte bine sucurile acide din stomac, gratie unui strat de protector de zahar numit expopolizaharid. Asa se explica de ce bacteria este benefica pentru organism.

Publicata in revista Letters in Applied Microbiology, descoperirea oamenilor de stiinta niponi este un pas inainte in prevenirea gripei, dar va mai dura ceva timp pana cand o bautura probiotica miraculoasa va salva milioane de vieti.

Mai multe informatii gasiti pe Stop Gripa


Citeste si despre:

Sfaturi pentru prevenirea indigestiei si a balonarii din perioada Sarbatorilor Cum ne ajuta cafeaua sa fim mai sanatosi Legea pentru prevenirea si combaterea efectelor consumului produselor din tutun Cum putem reduce riscul depresiei? 7 alimente care ar putea fi inselatoare Stilul de viata si aparitia cancerului Sindromul de soc toxic Medicii sau nutritionistii pot acum sa castige un venit pasiv din recomandarile de suplimente Cosuri cadou elegante, cele mai inspirate alegeri din 2024, pentru medici de top Cum va protejeaza probioticele sanatatea Varsta si sarcina Alcoolul, 'alimentul' toxic Imunoglobulinele 10 metode prin care sa va protejati de racelile sezoniere Beneficiile consumului de lapte la copii Cardiomiopatia alcoolica