Copiii si tinerii raspandesc cel mai usor virusul gripal

Actualizat: 10 Iulie 2013

Copiii si tinerii care lucreaza in colectivitate transmit cel mai usor virusul gripal, dar cu toate acestea rata vaccinarii antigripale in randul acestor categorii de persoane este foarte scazuta, sustin cercetatorii de la National Institutes of Health intr-un studiu publicat in revista Vaccines.

Prin urmare, autoritatile ar trebui sa se orienteze in primul rand spre elevi, adolescenti si tineri activi in campul muncii atunci cand incep campaniile periodice de vaccinare antigripala.

Vaccinarea antigripala realizata de medici in scolile primare si generale scad riscul decesului in randului copiilor din cauza virusurilor, se arata intr-un studiu recent publicat de U.S. Centers for Disease Control and Prevention.

Conform datelor dezvaluite, aproximativ 90% dintre copiii americani care au murit in perioada ianuarie 2012-mai 2013 din cauza gripei nu au fost vaccinati impotriva virusului.

Studiul mai arata ca vaccinurile antigripale administrate in cabinetele medicale din scoli scad riscul de deces in randul minorilor si, de asemenea, scad riscul generarii unei epidemii de gripa.

Mai multe informatii despre gripa gasiti pe Stop Gripa


Citeste si despre:

Sindroame gripale Intepaturile de insecte si paianjeni Solutia ta naturala si intensa pentru candidoza! Dr. Horia Rosianu, aritmolog: Tulburarile de ritm ventriculare, o complicatie la distanta a infarctului miocardic Prima ta solutie in diabet! Ce este gripa? Faringita virala