Tensiunea oculara, cheia ingrijirii bolnavilor de glaucom

Actualizat: 07 Iulie 2011

glaucom,tensiune, oculara,oftalmologieConform unui nou studiu realizat de cercetatorii de la universitatea "Yonsei University College of Medicine in Seoul" din Coreea de Nord, chiar daca tensiunea oculara a bolnavilor de glaucom are, in medie, valori scazute, fluctuatiile valorilor sunt asociate cu reducerea campului vizual periferic.

Studiul a fost efectuat pe un lot de 408 pacienti, cu varsta medie de 66 de ani, care au urmat un tratament triplu pentru glaucom, inclusiv operatii chirurgicale. Dupa operatie, la toti pacientii s-au inregistrat valori scazute ale tensiunii oculare. Pacientii, ale caror campuri vizuale si valori ale tensiunii oculare au fost monitorizate timp de cativa ani dupa operatie, au fost impartiti in 2 grupuri in functie de gradul de fluctuatie a tensiunii oculare.

Ultimele examinari, realizate la 13 ani dupa operatie, au evidentiat ca pacientii a caror tensiune oculara prezenta fluctuatii puternice, aveau o deficienta mult mai grava in ceea ce priveste campul vizual. Rezultatele sugereaza ca partea campului vizual deteriorata de glaucom, nu poate fi stabilizata doar prin scaderea tensiunii oculare post-operatorii, ci necesita, de asemenea, reducerea pe termen lung a fluctuatiilor tensiunii oculare post-operatorii.


Citeste si despre:

Legatura dintre tensiunea oculara si riscul de glaucom Hipertensiunea oculara Melanomul ocular Glaucomul - Afectarea oculara progresiva poate fi prevenita! Hipermetropia - cauze, simptome, tratament Administrarea medicatiei antihipertensive in mod corect Hipertensiunea arteriala maligna Constipatia - solutii la indemana ce previn complicatiile Refluxul gastroesofagian si durerile din capul pieptului. Ce urmari grave pot avea daca nu tratam sau reducem simptomele Relaxarea musculara progresiva 9 informatii fascinante despre lacrimi Cum iti dai seama ca ai nevoie de ochelari? Interventiile chirurgicale pentru tratarea miopiei Tulburarile de vedere Probleme de sanatate ale ochilor Fototerapia (terapia cu lumina)