Tensiunea oculara, cheia ingrijirii bolnavilor de glaucom

Actualizat: 07 Iulie 2011
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

glaucom,tensiune, oculara,oftalmologieConform unui nou studiu realizat de cercetatorii de la universitatea "Yonsei University College of Medicine in Seoul" din Coreea de Nord, chiar daca tensiunea oculara a bolnavilor de glaucom are, in medie, valori scazute, fluctuatiile valorilor sunt asociate cu reducerea campului vizual periferic.

Studiul a fost efectuat pe un lot de 408 pacienti, cu varsta medie de 66 de ani, care au urmat un tratament triplu pentru glaucom, inclusiv operatii chirurgicale. Dupa operatie, la toti pacientii s-au inregistrat valori scazute ale tensiunii oculare. Pacientii, ale caror campuri vizuale si valori ale tensiunii oculare au fost monitorizate timp de cativa ani dupa operatie, au fost impartiti in 2 grupuri in functie de gradul de fluctuatie a tensiunii oculare.

Ultimele examinari, realizate la 13 ani dupa operatie, au evidentiat ca pacientii a caror tensiune oculara prezenta fluctuatii puternice, aveau o deficienta mult mai grava in ceea ce priveste campul vizual. Rezultatele sugereaza ca partea campului vizual deteriorata de glaucom, nu poate fi stabilizata doar prin scaderea tensiunii oculare post-operatorii, ci necesita, de asemenea, reducerea pe termen lung a fluctuatiilor tensiunii oculare post-operatorii.


Citeste si despre:

Legatura dintre tensiunea oculara si riscul de glaucom Hipertensiunea oculara Melanomul ocular Glaucomul - Afectarea oculara progresiva poate fi prevenita! Hipermetropia - cauze, simptome, tratament Administrarea medicatiei antihipertensive in mod corect Hipertensiunea arteriala maligna Vacante sanatoase – unde sa mergi? Cum protejam intestinul de agresiuni, in timpul tratamentului cu antibiotice Relaxarea musculara progresiva 9 informatii fascinante despre lacrimi Cum iti dai seama ca ai nevoie de ochelari? Hipertensiunea arteriala secundara - ucigasul discret si tacut Interventiile chirurgicale pentru tratarea miopiei Tulburarile de vedere Probleme de sanatate ale ochilor