Tratamentul chirurgical pentru corectarea asimetriei sanilor

Actualizat: 27 Iulie 2009
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Descriere
Tratamentul pentru corectarea asimetriei sanilor este utilizat, de obicei, pentru a corecta diferentele de marime, forma sau pozitia mamelonului, tratament utilizat in special la femeile care au trecut de perioada pubertatii si nu se mai asteapta la cresteri ulterioare ale sanilor.

Durata
De la 1 la 3 ore.

Efecte secundare
Disconfort, umflaturi si scaderea capacitatii de a misca bratul.

Recuperare
Va puteti intoarce la activitatile zilnice: dupa 1-2 saptamani.

Riscuri
Implantul vizibil al mamelonului, pierderea simturilor mamelonului, asimetrie persistenta, ruptura sau deplasarea implantului, infectii, echimoze.

Rezultate
Marirea sanilor poate fi permanenta sau, sanii pot cunoaste o marire ulterioara in functie de cresterea in greutare si schimbarile hormonale. Implanturile pot necesita verificari la 5-10 ani.


Tehnica
Chirurgul poate mari sanii mici cu ajutorul unui implant, poate micsora sanii mari sau poate folosi doua tipuri diferite de implanturi. Asimetria sanilor este o procedura individualizata, cu locuri diferite de incizie; in jurul areolei, sub san, in zona axilara sau transombilical.

Starea pacientului
In functie de gravitatea cazului, cu sau fara spitalizare.

Anestezie

Generala


Citeste si despre:

Operatia de marire a sanilor sau mamoplastia Avantajele si riscurile chirurgiei plastice si reconstructive Micrognatia: cauze si tratament Care sunt cauzele anizocoriei? Cancerul mamar la barbat Mamoplastia de reductie Fractura de penis Ratele de succes FIV – Efectele varstei asupra fertilitatii Conferinta One Health International Student Conference USAMV Bucuresti 2025 – abordari interdisciplinare pentru provocarile globale in materie de mediu si sanatate Deviatiile patologice ale coloanei vertebrale Totul despre liposuctie Cheiloschizis (buza de iepure cu o fisura mediana) Neurinomul acustic Cum putem recunoaste un accident vascular cerebral ? Degenerarea maculara Care sunt semnele accidentului vascular cerebral si ce metode de preventie poti aplica