Argila: beneficii oferite pielii

Actualizat: 29 Martie 2021
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Argila se gaseste in natura pretudindeni in lume si se prezinta sub diferite culori si texturi. Culorile diferite ale acesteia se datoreaza continutului mineral diferit si argila poate varia, din punct de vedere al texturii, de la macrogranulara (aspra) la microgranulara (fina). Argila este un fel de pamant umed, care este insa solid si grasos si poate fi rosie, verde, maro, gri, roz, galbena sau alba. Fiecare tip de argila are caracteristici proprii, care sunt determinate de locul de provenienta si de adancimea de unde a fost obtinuta.

Argilele cosmetice au in alcatuirea lor diferite minerale si fiecare tip de argila are efecte diferite asupra pielii. Fiecare argila are capacitatea de a absorbi toxinele din piele, insa difera nivelul de absorbtie. Astfel:

- Argila verde - una dintre cele mai des intalnite tipuri de argile, care este folosita in produsele de ingrijire, este argila verde frantuzeasca sau argila de mare. Aceasta argila este un adevarat miracol natural.

Este bio-minerala, ceea ce inseamna ca ea contine urme din mineralele esentiale, resturi descompuse de plante, alge, iarba de mare si fitonutrienti proveniti din plante. Argila verde este un agent purificator foarte puternic, care absoarbe grasimea in exces, substantele toxice si impuritatile de pe piele.

Tonifica, stimuleaza si repara celulele pielii care sunt deteriorate, dar si tesutul conectiv si de aceea revitalizeaza tenul si tonifica pielea. este folosita in produse cum ar fi mastile, care ajuta la repararea tesuturilor, la extragerea toxinelor si la calmarea inflamatiilor. Este foarte utila in tratamentul acneei.

Argila verde este renumita pentru abilitatatile sale de a stimula circulatia sanguina si pe cea limfatica, de a indeparta celulele moarte ale pielii, de a absorbi impuritatile si grasimile, de a tonifca si intari tesutul conectiv. Dupa utlizarea argilei verzi pielea va fi proaspata, catifelata, radianta si moale.

Argila frantuzeasca este de asemenea minunata atunci cand vine vorba de a curata zonele cu probleme ale pielii si este suficient de delicata cu pielea, incat poate fi utilizata saptamanal sau chiar zilnic in zonele cu probleme. Argila verde este un antiseptic perfect.

Este de asemenea bogata in microelemente cum ar fi: argint, calciu, magneziu, zinc, cupru, cobalt, molibdem si fosfor. Este foarte indicata mai ales in cazul tenului gras sau combinat. Are efecte de inchidere a porilor dilatati, de indepartare a celulelor moarte si de a absorbi grasimea in exces si impuritatile. Dupa folosire, pielea va ramane curata, catifelata si radianta.

- Argila albastra - are proprietati de vindecare, conform afirmatiilor specialistilor. Argila albastra este potrivita nu numai pentru femei, ci si pentru barbati. Argila albastra are toate sarurile minerale si microelementele: fosfat, fier, magneziu, siliciu, calciu, potasiu, etc. Studiile au demonstrat ca argila albastra reduce aspectul ridurilor, trateaza acneea si cosurile si estompeaza pistruii.

- Argila galbena - imbunatateste aspectul tenului lipsit de vitalitate si obosit.

- Argila rosie - imbunatateste aspectul pielii uscate, sensibile sau care are capilare vizibile. Este mai putin absorbanta decat cea verde, insa argila rosie indeparteaza alergiile si face foarte bine pieli sensibile care este predispusa la iritatii. Contine silicat de aluminiu, care este un compus complex, ce, pe langa aluminiu si siliciu, mai contine si fier, magneziu, cupru si potasiu. Argila rosie curata pielea de stratul de celule moarte cheratinizate si accelereaza procesul de regenerare, normalizeaza functionarea glandelor sebacee, previne comedoamele si acneea.


Citeste si despre:

Dureri de spate, insomnii, probleme cu greutatea...si daca acestea sunt cauzate de abdomen? Tratamente anticelulitice: 20 de moduri de a spune ADIO celulitei! Beneficiile untului de Shea pentru sanatate Trucuri pentru frumusete pe perioada de vara Adevarul despre impachetarile corporale Ce afectiuni pot fi detectate cu ajutorul unui RMN cerebral Aerofagia 8 moduri simple si naturale de purificare a aerului din interior Cum scapi de acnee folosind remedii naturale Intarirea sistemului imunitar la inceputul toamnei Ingrediente toxice din trusa de machiaj