Stimuleaza-ti imunitatea cu acest antioxidant: Quercetin cu Zinc

Actualizat: 02 Februarie 2021
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Quercetina este unul dintre cei mai abundenti antioxidanti din dieta si joaca un rol important in combaterea daunelor provocate de radicalii liberi. In plus, proprietatile sale antioxidante pot ajuta la reducerea inflamatiei si tensiunii arteriale si la modularea simptomelor alergice.

Quercetina este un pigment care apartine unui grup de compusi vegetali numiti flavonoizi. Flavonoidele sunt prezente in cea mai mare parte in legume, fructe, cereale si frunze precum: kale, rosii, broccoli, sparanghel, capere, ceapa rosie cruda, nuci si seminte, ulei de masline, struguri rosii, cirese, sunatoare, Ginkgo biloba, hrisca.

Se estimeaza ca din alimentatia zilnica se obtine un aport de 10 - 100 mg de Quercetina. Pentru a beneficia de efectele intense ca imunostimulator, antioxidant, si antialergic este necesar un aport de 500 - 1000 mg pe zi de Quercetina. Astfel, dieta nu este suficienta pentru a asigura dozele optime de Quercetina, fiind necesara suplimentarea in alte forme.

Beneficiile Quercetinei pentru sanatate

Quercetina se foloseste in mod deosebit pentru fortificarea sistemului imunitar, ameliorarea simptomelor alergice, protectie celulara fata de actiunea radicalilor liberi, protectia sistemului respirator, cardiovascular si muscular.

Stimuleaza sistemul imunitar. Quercetina actioneaza ca imunomodulator, reducand actiunea sistemului imunitar cand acesta este hiperactiv, ca in cazul alergiilor. Prin efectul antioxidant, intareste mecanismele de actiune ale sistemului imunitar. Stimuleaza activitatea celulelor imunitare T si creste activitatea celulelor NK (natural killer), cele care indeparteaza agentii daunatori care intra in organism. In plus, Quercetina asigura si acumularea de celule imunitare la nivelul leziunilor cutanate, stopand dezvoltarea infectiilor.

Moduleaza alergiile. Polifenolii sunt considerati agenti antialergici capabili sa moduleze raspunsul imun la alergii. Acestia echilibreaza secretia celulelor T si reduc productia imunoglobulinei E (IgE) implicata in creterea nivelului histaminei. Astfel, anumite simptome alergice sunt reduse semnificativ: tuse, ochi inlacrimati, congestie nazala, urticarie, inflamarea limbii sau a buzelor si probleme digestive. La nivelul alergiilor respiratorii, in special la astmul bronsic, Quercitina reduce eliberarea de histamine si scade secretia de enzime cu efect pro-inflamator, indeparteaza mucusul, elibereaza caile respiratorii si scade severitatea simptomelor astmului.

Are proprietati antioxidante. Antioxidantii protejeaza organismul de radicalii liberi, reziduri chimice care ataca membranele celulare, compromit ADN-ul celulelor si pot creste riscul de boli. Conform studiilor, Quercetina este un antioxidant mai puternic decat vitamina C, vitamina E sau beta caroten-ul.

QUERCETIN + Zinc

Quercetin + Zinc bisglicinat este o formula superioara cu absorbtie ridicata, efect imunostimulator i antiviral.

• Intareste sistemul imunitar
• Stimuleaza actiunea antivirala a organismului
• Moduleaza efectul reactiilor alergice
• Protejeaza celulele de stresul oxidativ
• Asigura dezvoltarea vederii (Zn)
• Intervine in procesul de formare a sistemului osos (Zn)
• Asigura sanatatea parului, unghiilor si a pielii (Zn)
• Asigura productia de testosteron (Zn)
• Asigura procesul de reproducere si fertilitatea (Zn

BONUS- Antreneaza-ti imunitatea!

1. Pentru un somn odihnitor, dormi minim 7-8 ore.
2. Petrece cel putin 30 de minute in aer liber.
3. Renunta la stres! Stresul afecteaza capacitatea sistemului imunitar de a lupta impotriva agentilor patogeni, facandu-ne astfel mai vulnerabili in fata infectiilor.
4. Adopta un regim alimentar mai sanatos: redu dulciurile- aportul ridicat de zahar poate avea un impact negativ asupra sistemului imunitar, nu manca in exces, limiteaza carnea si alimentele bogate in grsimi saturate si creste aportul de fibre- fructe, legume, cereale, mananca legume colorate pentru a asigura organismului aportul necesar de fitonutrienti.

Sursa foto:

>Snow photo created by gpointstudio - www.freepik.com

Opiniile exprimate in acest material apartin partenerului nostru. Aceste opinii pot sa nu reprezinte pozitia SfatulMedicului.ro si nici sugestie de achizitie. Va sfatuim ca pentru orice problema medicala, sa consultati intotdeauna un medic, inainte de a incepe sau a schimba un plan de tratament.


Citeste si despre:

Remedii naturiste pentru tratarea congestiei mucoasei bronsice Ceapa, beneficii pentru sanatate Top 15 alimente pentru persoanele cu insuficienta renala Un mar pe zi tine departe 5 tipuri de cancer Dieta potrivita pacientilor cu alergii de primavara Uleiul de ficat de cod - o sursa de OMEGA-3 natural pentru intreaga familie Remedii naturiste pentru tratarea si prevenirea gutei Top 26 cele mai sanatoase alimente din lume 27 de idei pentru un mic dejun gustos si sanatos Zincul si importanta sa in dieta Zincul si rolul sau in organismul uman