Cum sa va pregatiti psihic pentru scaderea in greutate

Publicat: 12 Februarie 2013
Autor: SfatulMedicului

Generalitati


Pierderea in greutate si pastrarea unui numar scazut de kilograme necesita pregatire si efort, atat din punct de vedere fizic, cat si psihic. De aceea, aveti nevoie de un plan pentru slabire pe termen lung.

Nu este usor, dar exista diverse masuri pe care le puteti lua, pentru a ramane motivati pe termen lung.

Modalitati prin care veti putea fi pregatiti psihic pentru a slabi

- Angajamentul - Primul pas este de a va propune sa slabiti, iar apoi sa impartasiti altcuiva ceea ce ati hotarat. Astfel veti deveni mai responsabili si mai fermi in ceea ce priveste planul de dieta si exercitii fizice pe care le-ati ales si veti incerca sa va atingeti scopurile.

- Construiti-va planul potrivit de actiune - Incercati sa optati pentru cel mai bun plan pentru dumneavoastra. Acesta ar trebui sa va ajute sa pierdeti in greutate, dar sa nu fie foarte dificil de urmat. Acest lucru este valabil atat in cazul masurilor dietetice, cat si al exercitiilor fizice.

- Nu asteptati "momentul potrivit" - Probabil ca ati tot amanat si ati incercat sa gasiti momentul potrivit sa incepeti dieta: dupa sarbatori, dupa vacanta etc. Este important sa stiti ca nu exista "momentul potrivit" pentru a incepe o dieta.

- Atitudine permisiva - Atunci cand doriti sa slabiti trebuie sa stiti ca nu trebuie sa luati masuri radicale. Nu ar trebui sa abordati lucrurile in maniera "totul sau nimic". Nu trebuie sa renuntati la toate alimentele preferate si nici nu trebuie sa faceti exercitii fizice in fiecare zi a saptamanii. Important este sa faceti mici schimbari in stilul dumneavoastra de viata si veti observa ca rezultatele nu vor intarzia sa apara.

- Fiti realisti - Analizati-va programul, stilul si modul de viata si formulati-va un plan realist de dieta si exercitii fizice. Luati in considerare toate aspectele vietii dumneavoastra, inclusiv responsabilitatile de la serviciu sau cele familiale.

- Faceti-va timp pentru exercitii fizice - Activitatea fizica este o componenta cheie a pierderii in greutate si a mentinerii acesteia. Este important sa va creati un plan realist de exercitii fizice, in functie de programul dumneavoastra. Decideti in ce parte a zilei veti face sport. Puteti face o plimbare in timpul pauzei de masa sau puteti face o drumetie cu familia, in weekend.

- Descoperiti ce va motiveaza - Incercati sa aflati ce v-ar putea motiva pentru a nu va abate prea mult de la planul de slabire pe care vi l-ati propus. Probabil ca aveti nevoie de un partener de antrenament, o recompensa atunci cand va atingeti anumite obiective sau ar putea fi necesar sa inlocuiti unele tipuri de activitati fizice cu altele. Aceste raspunsuri v-ar putea ajuta sa formulati un plan de slabire pe care sa-l puteti respecta pe termen lung.

- Schimbati-va stilul de viata - Atunci cand va pregatiti sa pierdeti in greutate, nu inseamna doar ca urmati o simpla dieta. Practic este vorba despre ajustari sanatoase pe care trebuie sa le incadrati in viata dumneavoastra, pentru a o imbunatati. Decat sa va propuneti sa adoptati o dieta pe termen scurt, mai bine va propuneti sa faceti schimbari dietetice si exercitii fizice pe termen lung. In acest mod, va veti mentine sanatatea si greutatea normala pe termen lung.


Citeste si despre:

Operatia de bypass gastric - solutie chirurgicala pentru slabit Cum sa facem fata unei suferinte? Fitness (exercitii pentru o conditie fizica buna) Maltratarea - agresarea fizica si psihica a copilului Cum actioneaza stresul? Afla care sunt solutiile naturale antistres 5 simptome ale deficientei de magneziu: Cum poate fi combatuta hipomagnezemia si cum putem reface “rezervele” de magneziu din organism? Ai des infectii urinare? 7 metode periculoase pentru slabit Normele de igiena privind unitatile pentru ocrotirea, educarea si instruirea copiilor si tinerilor Zece pasi pentru a scapa de fumat Sevrajul nicotinic: ce este, cum se manifesta, cand apare 10 tipuri de foame si cum sa le tineti sub control