Afla cum obtii corpul dorit uitandu-te la TV

Publicat: 14 August 2020

Despre stimularea musculara electrica (EMS)

Stimularea musculara electrica este o tehnologie bazata pe utilizarea electrozilor, prin care acestia, atunci cand fac contact cu pielea, trimit impulsuri neuromusculare fibrelor muschilor din respectiva zona, imitand contractiile musculare rapide rezultate din activitatea fizica.

Pentru ce este folosita stimularea musculara electrica:

1. Pierderea in greutate: Studiul din 2015 “Effects of high-frequency current therapy on abdominal obesity in young women: a randomized controlled trial” a surprins lumea medicala atunci cand a publicat concluziile finale: Stimularea musculara electrica are efecte semnificative in reducerea circumferintei taliei, a obezitatii abdominale si a grasimii subcutanate (grasimea de sub piele).

2. Tonifierea masei musculare si imbunatatirea puterii muschilor – “Stimularea simultana a mai multor fibre musculare faciliteaza activitatiile sportive, eficientizand procesele corpului, folosind in tandem fibrele musculare care in mod natural nu s-ar contracta impreuna.” Este una din concluziile studiului “Evolving Techniques and Indications in Peripheral Nerve Stimulation” din 2019, care a studiat efectul neurostimularii EMS asupra principalelor grupe musculare.

3. Recuperare, mentinere musculara si preventia atrofiei musculare – G. Shant Cofield, fondatorul The Movement Maestro, spune despre EMS: “Este unul dintre cele mai eficiente moduri de a reduce febra musculara si inflamatia. Un aparat de stimulare electrica este perfect pentru recuperare, impulsurile trimise catre muschi faciliteaza circulatia sangelui fara a mai fi nevoie de exercitii suplimentare”

Care sunt costurile terapiei EMS?

Utilizata in mare parte de atletii de top ai lumii, precum Cristiano Ronaldo si LeBron James, prima impresie ar fi ca numai cei cu venituri mari isi pot permite un tratament prin stimulare musculara electrica.

In realitate, un dispozitiv stimulator electric de calitate, care poate fi folosit pentru mai multe sedinte costa intre 40 si 1000 de lei, in functie de grupele de muschi pe care le vizeaza.

Recomandari dispozitive EMS:

In Romania, principalul comerciant de dispozitive EMS este Edino.ro.

Recomandam Stimulatorul Muscular Electric pentru cei care doresc sa tonifice muschii abdominali, bicepsii sau muschii coapselor si sa reduca grasimea din zonele respective.

Acesta se poate achizitiona aici: https://edino.ro/produs/stimulator-muscular-electric/
Pentru stimularea, tonifierea muschilor fesieri recomandam Stimulatorul de muschi fesieri
Acesta se poate achizitiona aici: https://edino.ro/produs/stimulator-muschi-fesieri/


Surse:
Banks GP, Winfree CJ. (2019) „Evolving Techniques and Indications in Peripheral Nerve Stimulation for Pain”. Neurosurg Clin N Am.9;30(2):265-273. doi:10.1016/j.nec.2018.12.011
Jin-Seop K., (2015) “Effects of high-frequency current therapy on abdominal obesity in young women: a randomized controlled trial”,Department of Physical Therapy, College of Health Science, Sunmoon University, Republic of Korea;


Citeste si despre:

Semne de alarma in timpul sarcinii- cand este cazul sa te ingrijorezi si ce este normal DENT ESTET anunta achizitionarea pachetului integral de actiuni al clinicii din Timisoara, motorul cresterii diviziei de copii din cadrul grupului Sindromul Kleine Levin - o afectiune imprevizibila care afecteaza viata Sfaturi pentru ingrijirea pacientilor cu Boala Alzheimer Respiratie greoaie si dificila? Care sunt cauzele aparitiei acestor simptome Terapii naturale din plante pentru „sanatate curata” Melanomul - tumora agresiva care, depistata la timp, poate fi invinsa! Tine colesterolul sub control! Gestionarea reactiei la un eveniment stresant sau traumatic major Dislipidemia - un real pericol pentru cardiaci Boala artrozica - modalitati de ameliorare si de prevenire Splenomegalia sau marirea splinei - cauze, simptome, tratament Inima sanatoasa, corp sanatos