Ziua Crucii Rosii Romane a fost sarbatorita, in toata tara, prin actiuni de voluntariat

Publicat: 07 Iulie 2008
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Peste 100 de voluntari din Capitala au sarbatorit, vineri, in parcul Herastrau, ziua Crucii Rosii Romane, marcata prin demonstratii de prim ajutor, simulari de interventie in caz de dezastre naturale, jocuri educative pentru copii, concursuri de desen pe asfalt si expozitie de fotografii.

„Misiunea Crucii Rosii Romane a fost mereu umanitara, dorindu-si sa contribuie la alinarea suferintei si la protejarea celor aflati in dificultate“, a declarat presedintele Societatii Nationale de Cruce Rosie din Romania, Mihaela Geoana.

Ziua Crucii Rosii este marcata, in toate filialele din tara ale organizatiei, prin diverse actiuni - baluri caritabile, tombole, spectacole de teatru, muzica sau dans, cross-uri si jocuri pentru copii.

Tot vineri, alte zeci de voluntari au distribuit apa, au masurat tensiunea persoanelor interesate, au oferit ajutor si ingrijire persoanelor afectate de canicula si s-au deplasat la domiciliul persoanelor varstnice, pentru a le oferi sprijin psihologic si pentru a le ajuta sa-si faca cumparaturi.

Societatea „Crucea Rosie” din Romania a fost infiintata pe 4 iulie 1876, prin hotararea Principelui Ghica de organizare a unei societati de ajutor pentru militarii raniti pe campul de lupta.


Citeste si despre:

Jucariile sexuale Exercitarea profesiei de asistent medical generalist, a profesiei de moasa si a profesiei de asistent medical, precum si organizarea si functionarea Ordinului Asistentilor Medicali Generalisti, Moaselor si Asistentilor Medicali din Romania Beneficiile surprinzatoare ale rosiilor pentru sanatate Romanii stiu mai multe despre boala reumatica decat europenii BABY EXPO, Editia 34 de Primavara isi deschide portile Indicatia tratamentului cu pilula contraceptiva Statutul Ordinului Asistentilor Medicali Generalisti, Moaselor si Asistentilor Medicali Probiotice, prebiotice si enzime digestive: de ce sunt atat de importante pentru sanatatea organismului? De ce merg romanii la stomatolog? Pentru un zambet ca la Hollywood Analize hematologice (hematocrit, formula leucocitara, timp de coagulare, analiza grupelor de sange, etc.) Adevarul despre melanom, cel mai periculos cancer de piele Lucruri mai putin cunoscute despre ciocolata Asistenta de urgenta in caz de calamitate Profilaxia bolilor cu transmitere directa (prin sange si produse de sange) Astmul bronsic, cea mai frecventa boala cronica la copiii din tarile industrializate Evaluarea auzului la copil